Cynthia, Persoonlijk

Gestopt met de opleiding?!?

Er is al een hele lange tijd geen update geweest over hoe het gaat op school gaat en dat heeft een hele goede reden. Ik ben namelijk gestopt met de opleiding. Dat is ook niet vorige week maar ondertussen al een tijdje. Mijn laatste stagedag was namelijk de eerste week van december. Ik wilde hier al eerder iets over schrijven maar ik vond het een beetje lastig dus heb het steeds voor me uit geschoven. Dat is ook de reden waarom er afgelopen zaterdag geen artikel online is gekomen.

Ik vind het heel lastig om hier een heel artikel aan te wijden want eigenlijk is het heel simpel.
Ik ben gestopt met de opleiding.
Waarom? Omdat ik het niet meer leuk vond

Dit is natuurlijk wel heel erg simpel haha maar daar komt het wel op neer. Ik vind het lastig om uit te leggen waarom ik precies gestopt ben. Ik vind het nog steeds heel erg leuk om met kinderen te werken maar ik zie mezelf nog niet voor de klas staan. Ik twijfelde al een beetje voordat ik begon aan de opleiding. Toch ben ik toen begonnen omdat ik geen idee had wat ik anders wilde gaan doen.

Of ik spijt heb dat ik ben begonnen aan de opleiding? Nee absoluut niet. Ik weet nu zeker dat ik dit niet wil. Ondanks dat ik altijd heb gezegd dat ik later juf wilde worden. Ik vond het wel moeilijk om te stoppen met de opleiding omdat het dan heel definitief was en ik geen idee wat ik verder wilde. Straks zat ik vijf dagen per week gewoon thuis en dat was ook absoluut niet wat ik wilde. Maar om nou verder te gaan met een opleiding die ik toch niet wilde afronden vond ik ook wel zonde. Ik ben wat dat betreft wel op het goede moment gestopt met de opleiding want bij de Albert Heijn waar ik al werkte kon ik veel extra werken. Ik heb daar de afgelopen week dus ook aardig wat uurtjes gelopen.

Ik weet nog steeds niet wat ik op dit moment wil gaan doen. Ik wil wel gaan solliciteren naar een baan als onderwijsassistente of bij een kinderdagverblijf. Dat is ook wat met kinderen en daar heb ik een diploma voor. Of dat ook echt iets is wat ik voor de rest van mijn leven wil doen weet ik nog niet. Misschien dat ik wel weer naar school ga maar als ik het ergens naar mijn zin heb dan is de kans ook heel erg groot dat ik gewoon blijf werken.

Het is volgens mij een heel onsamenhangend verhaal geworden maar ik wilde het wel graag met jullie delen. Het volgende artikel zal natuurlijk wel weer gewoon op zaterdag online komen.

Liefs,

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *