Cynthia

Instax share

De polaroid camera kent iedereen denk ik wel. Zo’n camera die gelijk de foto uitprint. Echt superleuk! Vorig jaar was het een hele grote hype. Ik wilde ook graag een camera kopen. De camera is ook niet zo heel erg duur (als het goed is 65 euro). Het nadeel is alleen dat alle foto’s worden uitgeprint. Dus als er een mislukt is de foto ook gelijk mislukt en de foto’s zijn best wel prijzig.

img_6229

Toen kwam ik bij de hema de instax share tegen. Hij print op dezelfde manier foto’s uit alleen kan je via je telefoon kiezen welke foto’s er geprint moesten worden. Hij is wel een stuk prijziger. Bij de hema is die op het moment 159 euro. Na heel lang erover na te hebben gedacht en het kerstgeld bij elkaar te hebben gelegd hoefde ik nog maar een deel bij te betalen. En toen had ik dus vorig jaar besloten om hem toch maar te kopen en ik heb er absoluut geen spijt van gehad.

Zoals je op de foto hierboven kan zien is het best wel klein en het werkt op batterijen dus je zou het overal mee naartoe kunnen nemen. Het is echt heel simpel in gebruik. Er zit een knopje op en dat is om het aan te zetten. Als je hem aanzet kan je precies zien hoeveel foto’s je nog kan printen en hoe vol de batterij nog is.img_6231

Om een foto uit te printen heb je een app op je telefoon nodig. Instax share heet die app en die is helemaal gratis. Zoals je kan zien is de app ook echt heel erg simpel. Je kan gewoon een foto kiezen uit je fotoalbum maar je kan een op het moment zelf een foto maken. Als je de app wilt gebruiken moet je alleen wel even via de wifi het apparaat opzoeken. Zodra die verbonden is kan je pas foto’s uitprinten.

img_6236

Je kan nog vershillende filters aanpassenĀ voordat je hem uit wil printen. Er zitten niet heel erg veel functies op maar je kan bijvoorbeeld wel de foto lichter of donkerder maken of juist zwart wit printen.

img_6233 img_6234

De foto is helemaal wit als die eruit komt. Ik leg hem dan altijd even andersom en dan kan de foto ontwikkelen. Na een paar minuten is de foto goed zichtbaar.

img_6238

Deze twee foto’s van IJsland heb ik uitgeprint.

img_6226 img_6228En die komen uiteindelijk bij deze foto’s te hangen. Ik print van elke vakantie 1 of 2 foto’s uit en die plak ik bij mijn kras wereldkaart.

 

Het is de bedoeling dat ik hem voor nog wel meer ga gebruiken dan alleen voor vakantiefoto’s maar helaas zijn de foto’s best wel prijzig. Voor twee pakjes van 10 stuks betaal je bij de hema 15 euro. Ik wil dus wel echt een leuke foto uitprinten waarvan ik weet dat ik hem ergens op ga hangen want anders vind ik het zonde.

Ondanks dat ik hem niet zo vaak gebruik ben ik er wel heel erg blij mee en heb ik er zeker geen spijt van.

Hebben jullie wel eens gehoord van de Instax share? En wat vinden jullie er van?

Liefs,

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *