Cynthia, Persoonlijk

Mijn uitgaven onder de loep

Heel veel van mijn salaris gaat op aan eten. Ik weet dat ook wel van mezelf maar toch is het best zonde. Ik heb het eigenlijk niet nodig want thuis staat de kast ook vol met eten en drinken maar toch koop ik vaak wat. Is het niet onderweg dan koop ik wel wat als ik aan het werk ben bij de Albert Heijn.

Het leek mij wel heel erg leuk, en confronterend voor mezelf, om mijn uitgaven een beetje onder de loep te nemen. En dan vooral gericht op het kopen van eten en drinken. Het is misschien niet het beste tijdstip van het jaar want ik had mezelf voorgenomen om minder te gaan kopen dit jaar. We gaan zien of dat ook echt gelukt is.

Week 1

 

Maandag 2 januari

Albert Heijn     € 2,80

Ik heb op maandag broodjes gekocht. Beleg had ik zelf van thuis meegenomen maar we hadden geen broodjes meer. Ook had ik nog wat lekkers gekocht voor in mijn pauze.

 

Dinsdag 3 januari

The body shop    € 5,-

Dinsdag ben ik met mijn moeder en zusje naar Den Haag geweest om te shoppen. Ik heb ook nog kleding gekocht maar ik vind niet dat dat hier bijhoort omdat het vooral gaat om aankopen die ik niet nodig heb. Wel heb ik bij The body shop nog een douchegel gekocht en die had ik absoluut niet nodig. Ik heb er nog ongeveer 4 staan dus deze had ik eigenlijk makkelijk moeten laten staan. Maar omdat die nu afgeprijsd was kon ik het toch niet laten.

Woensdag 4 januari

Albert Heijn      €2,35

Ik heb weer gewerkt bij de Albert Heijn en dat betekend meestal dat ik croissantjes ga halen. En ook deze keer heb ik twee croissantjes gehaald en de appelflappen waren in de aanbieding dus die nam ik ook mee.

Vrijdag 6 januari

Albert Heijn   €7,57
Albert Heijn   €3,80

Oeps twee keer boodschappen bij de Albert Heijn gedaan zelfs. Ik weet niet meer precies wat ik had gekocht. De eerste keer was het waarschijnlijk om weer wat ’s middags te eten en nog iets extra’s en aan het eind van de dag had ik nog een paar blikjes drinken gekocht voor thuis.

Totaal heb ik in week 1 €16,52 uitgegeven aan eten en €5,- aan een douchegel. Ik vind het nog wel meevallen maar bij elkaar is het toch ruim €20,-

Ik heb het in week 2 ook bijgehouden en toen heb ik de hele week bij de Albert Heijn gewerkt. Ik had een goed voornemen om zelf eten mee te nemen maar de croissantjes waren in de aanbieding en dat kan je ook wel zien aan mijn uitgaven

Week 2

 

Maandag 9 januari

Albert Heijn   €5,05
Albert Heijn   €5,88

De eerste boodschappen was het eten wat ik tussen de middag op heb. Ik kreeg in de loop van de dag nog een whatssapp van mijn vader of ik nog wat mee wilde nemen en dat heb ik gedaan. Toen kon ik het ook niet laten om 3 krasloten te halen want die waren toen maar €2,-

 

Dinsdag 10 januari

Albert Heijn   €2,79
Albert Heijn   €2,39

Dinsdag heb ik mezelf al wat beter in kunnen houden en heb ik alleen maar croissantjes gekocht tussen de middag en aan het eind van de dag nam ik een smoothie mee. Dat had ik beter niet kunnen doen want ik vond hem niet zo lekker haha.

 

Woensdag 11 januari

Albert Heijn   €5,-

Je kan het al raden maar ook vandaag heb ik weer eten gehaald. En nog een paar krasloten want die waren nog steeds in de aanbieding haha.

 

Donderdag 12 januari

Albert Heijn   €7,09

Slik, dat is toch eigenlijk best veel voor iemand die niets nodig had. Ik weet niet meer precies wat ik gekocht had maar volgens mij was het vooral chips en chocola.

 

Totaal heb ik dus €28,20 uitgegeven. Dat is dus echt al flink meer dan vorige week. Zoals ik het nu zie word ik ook wel gelijk met mijn neus op de feiten gedrukt en dat is misschien maar goed ook. Misschien dat ik het nu een beetje ga leren om minder geld uit te geven aan eten en drinken.

 

Ik vind het niet erg om eten en drinken te kopen maar bijna €30,- per week is toch best wel veel. Zeker als er ook genoeg thuis ligt. Het is dus niet helemaal gelukt om het jaar goed te beginnen en minder uit te geven maar dat ga ik vanaf nu dus wel echt proberen. Misschien dat er binnenkort nog wel een keer zo’n artikel komt om te kijken of het al wat beter gaat. Als jullie dat natuurlijk willen.

Geven jullie ook ongemerkt veel meer geld uit dan de bedoeling is?

Liefs,

Cynthia

 

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *