Cynthia, Reizen

Mijn voorbereidingen naar Curacao

Het is alweer de laatste zaterdag van de maand en dat betekend dus ook dat dit de voorlopig de laatste blog is die te maken heeft met reizen. Het is wel een heel bijzonderen blog, althans voor mij. Ik ga jullie namelijk meenemen in de voorpret van de vakantie. Zoals jullie denk ik wel weten ga ik binnenkort op vakantie en de bestemming is Curacao! Ik heb er echt superveel zin in maar dat betekend ook een aantal voorbereidingen treffen.

 

curacao

 

 

De eerste stap voor mij was om een paspoort aan te schaffen. Aangezien ik nog nooit een verre reis had gemaakt had ik ook nog geen paspoort. In dit artikel kan je lezen hoe wij tot onze bestemming zijn gekomen en wat daar allemaal bij kwam kijken.

Waar ik ook gelijk aan dacht was de reis. Het is ongeveer 10 uur vliegen! Ik vraag me echt af hoe ik dat vol ga houden. Nu weet ik ook wel dat er genoeg mensen zijn die vaker zo ver vliegen en dat je vaak films kan kijken. Maar ik kan alleen echt geen 10 uur achter elkaar films kijken. Ik zat dus al een beetje te denken wat ik mee ga nemen voor in het vliegtuig

  • Allereerst natuurlijk oordopjes anders kan ik niet eens een film kijken en gaat het nog langer duren
  • Leesboek, ik vind lezen erg leuk maar maak er geen tijd voor. Dit is dus de perfecte manier om lekker te lezen, ik kan toch nergens heen haha. Ik zal zelf niet zo snel voor een tijdschrift gaan omdat ik daar al vrij snel doorheen gebladerd ben.
  • Ook denk ik dat ik ook nog wel een kleurboek mee ga nemen om misschien even relaxt te kleuren.

Ik hoop dat ik ook nog een beetje in het vliegtuig kan slapen dus ik trek sowieso comfortabelen kleding aan.

 

Curacao

Ook ben ik alvast begonnen met het maken van een inpak lijstje. De laatste vakanties pakte ik vaak mijn spullen een van de laatste dagen pas. Dit keer wil ik wel iets beter voorbereid zijn. De standaard dingen heb ik alvast opgeschreven en elke keer als ik denk ‘ohh jaa dat is ook nog handig’ dan schrijf ik dat gelijk op. Zo ben ik er niet een hele lange tijd achter elkaar mee bezig en blijft het ook niet in mijn hoofd spoken.

 

Wat te doen op Curacao

En wat natuurlijk het allerleukste is om te doen voordat je op vakantie gaat, kijken wat er allemaal te doen is. Alex is niet zo van het plannen en ligt het liefst heel de dag op het strand. Ik kan dat echt niet en ben het na een paar uur al zat dus ik ga hem heel de vakantie meesleuren. Ik heb dus al een beetje gekeken wat er te doen is op Curacao en dat is nog aardig wat op dat kleine eilandje.

 

Willemstad

Uiteraard wil ik naar Willemstad, de hoofdstad van Curacao en denk ook eigenlijk wel de enigste stad op het eiland. Ik weet niet precies wat ik daar wil zien maar ik vind het gewoon heel leuk om er doorheen te lopen en naar al die gekleurde huizen te kijken. Ook is de pontjesbrug in Willemstad en daar wil ik ook graag naartoe.

 

Snorkelen

Op heel veel plekken kan je snorkelen en dat wil ik ook graag doen. Je kan zelfs zeeschildpadden tegenkomen en dat lijkt me wel heel erg vet.

 

Sea aquarium

Om maar gelijk in de dieren sferen te blijven zou ik ook graag nog naar het Sea aquarium willen. Je kan bij veel dieren heel dichtbij komen daar en sommige mag je zelfs voeren of ermee op de foto.

 

Klein Curacao

Klein Curacao schijnt echt prachtig te zijn. Je moet daar met de boot naartoe en dat is nog ongeveer 45 minuten. Ik heb er veel over gelezen en iedereen is daar superenthousiast over. Wel zegt iedereen dat het verstandig is om wat in te nemen omdat de golven best heftig kunnen zijn en er veel mensen zeeziek worden.

 

Strand/Shoppen

Twee totaal verschillende dingen maar ik zet ze toch maar even bij elkaar. Ondanks dat ik niet echt een strandmens ben en zeker niet hele dagen op het strand kan liggen wil ik uiteraard nog wel naar het strand. Er zijn heel veel stranden maar ik heb veel gelezen over de grote knip en kleine knip en natuurlijk Mambo beach.

 

curacao

 

Ook wil ik nog wel een aantal winkeltjes bekijken. Gewoon omdat het leuk is om te zien wat ze er allemaal verkopen en om gezellig erdoorheen te lopen.

 

Grotten van Hato

Ik heb hier verder nog niet echt naar gezocht maar er zijn ook grotten. Het schijnt best bijzonder te zijn dus misschien is dit ook nog wel iets om naartoe te gaan.

 

Aloë vera planten

Ze werken veel met Aloë vera op Curacao en er schijnt ook een grote plantage te zijn. Het lijkt me wel heel erg leuk om daar naartoe te gaan en misschien kunnen we daar nog wel een beetje zien wat ze met al die planten doen.

 

Dit gaan we natuurlijk niet allemaal met de taxi of lopend doen dus waarschijnlijk gaan we een auto huren voor een aantal dagen. Ik weet nog niet of we alles gaan doen want we zijn er maar 7 volledige dagen. Voordat we echt weggaan moeten we nog even kijken wat we echt graag willen doen maar dan hebben we nu al een klein beetje een idee.

 

 

Ik ben heel erg benieuwd of jullie al eens naar Curacao zijn geweest en of jullie dan misschien nog andere tips voor ons hebben.

 

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged , ,

4 thoughts on “Mijn voorbereidingen naar Curacao

  1. Gaaf, heel veel plezier alvast!! Wat betreft de schildpadden, raad ik aan om naar Playa Grandi te gaan. Daar komen veel vissers die hun visafval terug het water ingooien en daar komen heel veel schildpadden op af. Ze komen super dichtbij en je kan er gewoon tussen zwemmen, echt heel bijzonder!!

  2. Ik woon momenteel op curacao.Er zijn zoveel dingen te doen en te zien op Curaçao. Check mijn site voor meer interessante en leuke dingen die je kan doen op Curaçao.

    Alvast veel plezier op dushi korsou?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *