Cynthia

Series op Netflix die je niet zo snel zelf zou kiezen

Heb je het over Netflix dan heb je het voornamelijk over series zoals Orange is the new black, Breaking bad of How to get away with murder. Toch zijn er nog veel meer leuke series op Netflix die bijna nooit besproken worden. Ik heb er een aantal gezien en deel vandaag mijn mening over die series.

 

Netflix

 

Trapped

 

Laten we dan maar gelijk beginnen met de serie die als eerste in mijn opkwam Trapped. Het is een IJslandse serie. Normaal gesproken kijk ik alleen engels of Nederlands gesproken series want vaak erger ik me aan de taal en vaak is het ook wat lastiger te volgen. Bij deze serie was dat absoluut niet het geval. Op een aantal namen bij de personage na was het heel goed te volgen allemaal.

 

Netflix

 

Waar gaat de serie over:

In een afgelegen havenstadje wordt een lijk uit het water gevist. De hevige sneeuwstormen maken het de politieagenten nagenoeg onmogelijk om de moord en daaropvolgende misdaadgolf op te lossen. Ondertussen wordt de angst onder de bevolking steeds groter aangezien niemand het dorp in of uit kan en de moordenaar zich dus nog onder de inwoners moet begeven.

Een tijdje geleden ben ik samen met mijn vriend naar IJsland geweest en daarom trok het vooral onze aandacht. We waren heel benieuwd of het een leuke serie zou zijn. Het is een soort detective/ actie serie. De afleveringen duren een uur en het hele uur blijft de serie boeiend. Er is maar 1 seizoen van en eigenlijk vind ik dat wel een beetje jammer. De personages zijn leuk en acteren heel goed. Ondanks dat je van te voren denkt dat het een serie is die je heel makkelijk kan voorspellen zijn er veel dingen die toch onverwachts nog gebeuren.

 

Fauda

 

Net zei ik nog dat ik niet graag andere series keek behalve engelstalig. Dan is dit ook weer een serie die ergens anders afspeelt, in Israel dit keer. De serie heet Fauda en is een actieserie.

 

Netflix

 

Waar gaat de serie over:

Fauda (Arabisch voor ‘chaos’) speelt zich af in hedendaags Israël en de bezette Westelijke Jordaanoever. Doron Kavillio was ooit lid van een undercovereenheid van het Israëlische leger. Na zijn vertrek hieruit heeft hij het roer omgegooid en is hij een wijngaard begonnen. Hij was degene die 18 maanden eerder Hamas-terrorist Abu Ahmed (bijnaam: de panter) had uitgeschakeld. Althans: dat dacht hij. Als Ahmed toch nog blijkt te leven en zich wederom bezighoudt met het voorbereiden van aanslagen, voegt Doron zich nog een keer bij zijn oude eenheid. De zaak loslaten lukt hem hierna niet meer: de panter zal hem niet een tweede keer ontglippen.

 

In tegenstelling tot Trapped vond ik deze serie helemaal niet zo leuk. We hebben hem dan ook niet helemaal afgekeken. De personages lijken veel op elkaar waardoor het af en toe ook moeilijk is om te volgen wie wie is. Er zit wel veel actie in de serie maar niet echt de actie die ik leuk vind. Ik kan het niet zo goed omschrijven wat er anders aan is. Ik zou deze serie persoonlijk niet aanraden maar misschien komt het nog wel naarmate ik verder ga kijken.

 

Break out kings

 

Dit is een serie die ik al een hele tijd geleden heb gezien. Ik vond het echt een hele leuke serie en ik heb zoiets nog nooit eerder gezien. Het gaat over een aantal gevangenen die bij elkaar zijn geroepen om de politie te helpen andere moordzaken op de lossen.

 

netflix

Waar gaat de serie over:

Gedreven door het feit dat er weinig dingen gevaarlijker zijn dan een gevangene die net is ontsnapt, moe worden van het volgen van het protocol en een toevlucht nemen tot verouderde methoden van rechtshandhaving, veteraan US marshals Charlie Duchamp  en Ray Zancanelli  nemen een andere aanpak voor hun werk. Met behulp van voormalige vluchtelingen pakken ze van vluchtelingen.

 

Alle personages zijn heel erg verschillend en dat maakt het juist leuk. Doordat ze allemaal heel anders zijn en ook hele andere dingen hebben meegemaakt en gedaan kunnen ze samen andere vluchtelingen pakken. Ik vind de personages echt een hele sterke rol spelen en alle twee de seizoenen hadden we binnen no time gezien. Een aanrader als je van actie houdt.

 

Crossing lines

 

En dan alweer de laatste serie, Crossing lines. Het is een serie waar je goed over na moet denken. De personages komen van veel verschillende landen en de serie speelt zich ook in heel veel landen af. Af en toe is het daarom wel lastig om te volgen maar het is wel heel erg leuk.

 

Netflix

Waar gaat de serie over:

Crossing Lines speelt zich af in exotische locaties in Europa en volgt een New Yorkse politieagent die verlossing vindt nadat hij toetreed in een internationale politie-eenheid gevestigd in het internationaal Strafhof in Den Haag dat grensoverschrijdende criminaliteit onderzoekt en brute criminelen opspoort.

De serie bestaat uit drie seizoenen maar ik moet heel eerlijk zeggen dat we de eerste twee seizoenen heel snel hadden bekeken maar nooit aan het derde seizoen waren begonnen. Alle leden uit het team waren toen namelijk vertrokken en het derde seizoen bestond bijna uit een compleet nieuwe cast wat de serie niet leuk meer maakte. Een aantal maanden later heb ik alsnog het laatste seizoen gezien en als je het als een losstaande serie ziet is het leuk. Je moet hem alleen niet gaat vergelijken met seizoen 1 en 2 want die zijn totaal anders en naar mijn mening ook leuker.

 

 

Dit waren de series die nog niet zo heel erg bekend zijn op Netflix. De een is een aanrader en de ander weer niet maar ook dat is handig om te weten. Scheelt je zelf weer een aantal uur kijken haha. Ik hoop dat jullie hier een aantal series zijn tegengekomen waarvan je denkt ‘die lijkt mij best wel leuk’

Ik ben benieuwd of jullie nog leuke aanraders hebben die nog niet zo bekend zijn. Laat het dan vooral weten in de reacties.

 

Liefs,

Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *