Cynthia

Søstrene grene

Søstrene grene, misschien dat een groot deel al weet wat voor winkel het is maar er zullen er vast ook een aantal zijn dien geen idee hebben. Ik had er al meerdere keren van gehoord en was heel erg benieuwd geworden. De winkel is onder andere te vinden in Rotterdam, hoogstraat 183B. Søstrene grene is een Deense winkelketen die sinds 1973 al bestaat en tegenwoordig in een aantal verschillende landen te vinden is.

 

Wat voor winkel is het?

Eigenlijk vind ik dat best wel een lastige vraag. Als je Søstrene grene op google zoekt dan staat er als vergelijkbare zoekresultaten de Flying Tiger, Ikea en Hema. Zelf zat ik nog het meest te denken aan een Xenos. Ze hebben er echt van alles te koop. Van meubels tot knutselspullen en ook verschillende etenswaren.

 

Søstrene grene

 

Zodra je binnenkomt krijg je gelijk al een sfeer van een Noord Europese winkel. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen maar ik denk dat het voornamelijk ligt aan het soort meubels wat er staat. De manier van door de winkel lopen is een beetje hetzelfde als de Ikea. Je kan maar op één manier door de winkel lopen.

 

Søstrene grene

Bijna alles wat er ligt is te vinden in houten bakken. Dat geeft ook een hele leuke sfeer aan de winkel. De winkel ziet er vrij klein uit omdat er veel dicht op elkaar staat. De paden zijn gelukkig wel breed genoeg om er makkelijk te lopen en zelfs met een rolstoel of kinderwagen kan je makkelijk door de winkel.

 

Søstrene grene

Ook hebben ze er veel verschillende soorten kruiden hangen. Ik durf even niet meer te zeggen wat voor kruiden het allemaal zijn maar de meeste kan je volgens mij niet in de supermarkt vinden. Het is maar een klein zakje maar het was dan ook helemaal niet duur. Leuk om een keer te proberen met een nieuw recept. Ook was er aardig wat snoep te vinden. Er zijn bijvoorbeeld losse lolly’s te koop voor 6 of 8 cent per lolly

 

Søstrene grene

 

De prijzen liggen iets hoger dan van Xenos. Sommige spullen zijn aardig goedkoop maar er zijn ook wel een aantal dingen waarvan ik denk dat je er teveel voor betaald. Wat mij wel opviel was dat het allemaal ‘aparte’ bedragen zijn. De prijzen zijn vaak 1,63 of 2,87. Ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.

 

 

Uiteindelijk heb ik er niks gekocht en Alex heeft wat te gekocht voor in de bioscoop. Alles is leuk maar het was voor mij net niet leuk genoeg om daadwerkelijk te kopen, of het was iets te duur.

 

Wat vinden jullie van Søstrene grene?

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *