Cynthia, Persoonlijk

Mijn to-read lijstje

Ik vind lezen echt superleuk. Lekker in de zomer buiten of in de winter binnen onder een dekentje, alhoewel ik nu liever buiten in het zonnetje zit. Toch neem ik er de tijd  niet voor. Ik lees echt veel te weinig. Toevallig heb ik de afgelopen maand wel twee boeken gelezen maar daarvoor was het best wel lang geleden.

boekenhart

Als ik dan door een boekenwinkel loop zie ik zoveel boeken die ik graag zou willen lezen. Ik kies vaak voor actieboeken. Af en toe een roman tussendoor vind ik ook wel leuk maar niet te veel. Ik heb een paar favoriete schrijvers. Van die schrijvers weet ik vaak van te voren al dat het leuke boeken zijn. Nu leek het mij wel leuk om van elke schrijver één boek te kiezen die ik nog heel graag willen lezen.

Suzanne Vermeer – Hittegolf
Dit is het nieuwste boek van Suzanne Vermeer en is uitgekomen in april 2016. De boeken van Suzanne Vermeer lezen altijd heel makkelijk. Meestal heb ik een boek binnen een paar dagen al uit. De meeste boeken van haar zijn een beetje op dezelfde manier geschreven. één van de hoofdrolspelers wordt ontvoerd of vermoord. Dit keer gaat het iets anders. Daarom ben ik heel erg benieuwd naar dit boek.

9200000051724679

Samenvatting
Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.

De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…
Saskia Noort – Huidpijn
Ook dit is het nieuwste boek. Het is pas sinds vorige maand uit en ik heb er nu al veel positieve dingen over gehoord. Ik kan ook niet precies vertellen waarom ik dit boek graag zou willen lezen. Door de vele positieve reviews ben ik in ieder geval heel erg nieuwsgierig geworden naar dit boek.

 

9200000059203155Samenvatting
‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.
Loes den Hollander – Voorbedacht
Voorbedacht is een iets ouder boek van Loes den Hollander. In tegenstelling tot de andere boeken heb ik dit boek wel al op mijn boekenplank staan. Jullie zullen vast denken waarom ik dit boek dan nog niet heb gelezen. Dat weet ik eigenlijk ook niet. Misschien omdat het een heel dik boek is. Maar daar moet maar snel verandering in gaan komen.

9200000030244518

Samenvatting
Het is een nachtmerrie van iedere ouder, en het overkomt Marjon van Brienen. Haar vriend Philippe brengt hun dochter Carice niet terug na een familiebezoek.
Maar waarom? Er bestaan geen onoverkomelijke problemen tussen Marjon en Philippe, er wordt nergens strijd over gevoerd. Wat heeft hem bewogen om hun dochter mee te nemen en wat heeft hij met haar gedaan?

 

Simone van der Vlugt – Op klaarlichte dag
Simone van der Vlugt heeft ook twee jeugdboeken geschreven. Beide boeken heb ik gelezen en vanaf dat moment was ik gelijk fan van haar boeken. Ik heb nog maar één van haar ‘volwassen’ boeken gelezen, daar moet maar snel verandering in gaan komen. Op klaarlichte dag lijkt me een heel leuk boek om te lezen.

1001004011850479

Samenvatting
Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroom versnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalie’s ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

 

Dit waren een aantal boeken van mijn favoriete Nederlandse schrijvers. Uiteraard zou ik (alle) boeken van deze schrijvers graag willen lezen maar deze staan bovenaan mijn lijstje. Er zijn nog veel meer boeken die ik zou willen lezen dus misschien komt er nog wel een keer een deel 2.

Van welke schrijver lees jij graag boeken?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *