Cynthia, Persoonlijk

Altijd alles maar uitstellen

‘Cynthia, sluit jij de konijnen even op’ ‘Jaa ga ik zo doen’ of  ‘ik ga mijn kamer zo even opruimen’ en een half uur later zit in nog steeds op dezelfde plek. Zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen. Het gaat zo de hele dag door. Als ik zeg dat ik ga douchen zit ik anderhalf uur later nog steeds op dezelfde plek achter m’n bureau. Het zijn zelfs de kleinste dingen die binnen een minuut gedaan kunnen zijn die ik uitstel ‘oh dat komt straks wel’ en dan lig ik ’s avonds in bed en schiet het me opeens weer te binnen. Nou ja dan morgen maar. Maar meestal ben ik het de volgende dag alweer vergeten.

paper_scrap_11898

Het is nooit rustig in mijn hoofd. Er liggen altijd tien lijstjes op mijn bureau en meestal lijken ze allemaal heel erg veel op elkaar. Ook raak ik ze vaak kwijt dus dan heb ik er nog niks aan. Meestal zijn het de grote dingen, of dingen die minder leuk zijn die ik uitstel. Dat is logisch natuurlijk en ik denk dat bijna iedereen dat wel heeft. Toch zijn het bij mij ook vaak dingen die ik wel leuk vind om te doen.

Ik vind het heel er leuk bijvoorbeeld om DIY’s te maken maar het komt er nooit van. Zo heb ik geloof ik nog drie projecten liggen waar ik nog mee bezig ben maar nooit heb afgemaakt. Ik gun mezelf de tijd niet om het af te maken. En als ik er dan een keer tijd voor heb dan heb ik er geen zin in.

Bloggen is daar ook een heel goed voorbeeld van. Ik vind het echt superleuk om te doen maar in de ruim twee maanden dat we nu bloggen heb ik nog geen een artikel van te voren gemaakt. Elke vrijdagmiddag/avond denk ik oh ja ik moet nog een artikel schrijven. Maar gelijk beginnen ho maar. Ik dacht laat ik aan dit artikel een keer op tijd beginnen. En dat was ook gelukt, maandag was ik al een beetje begonnen. Een artikel dat gaat over dingen uitstellen en dan juist hiermee wel op tijd beginnen haha. Maar bij het begin is het ook gebleven want het is nu vrijdagmiddag en ik moet hem nog afmaken.

procrastination

Ik ben ook benieuwd hoe ik dat in augustus ga doen ,want dan is het de bedoeling dat ik elke dag een artikel online ga zetten. Ik moet dan dus echt wel vooruit gaan werken want ik denk niet dat ik elke dag tijd heb om iets te schrijven.

Ik hou echt van lijstjes maken en het geeft me echt een goed gevoel als ik wat kan afstrepen maar helaas gebeurt het zelden dat ik heel mijn lijst heb afgestreept aan het eind van de dag.

Stellen jullie ook altijd alles uit? Of heb je tips waardoor je een stuk productiever bent?

Liefs,
Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *