Cynthia, Reizen

Vakantie IJsland

Ondertussen ben ik al weer ruim een week thuis maar ik ben op vakantie geweest naar IJsland. Dat is een land waar ik al een tijdje naartoe wilde omdat het echt supermooi is. Althans dat had ik gehoord. Nu heb ik het met eigen ogen gezien en ik ben verliefd. Het is echt een prachtig land. Vandaag heb ik een fotoverslag voor jullie. Dus als je benieuwd bent hoe mooi IJsland is? Dan moet je zeker verder lezen.

dsc08329 dsc08330

Dit was het uitzicht vanaf ons huisje. Dat was al supermooi en dan hadden we verder nog niks gezien.

Dag 1

 

dsc08618 dsc08625 dsc08344

Dit zie je heel vaak in IJsland. Een eindeloze weg en gewoon geen enkel verkeer verder. Waar je verder ook kijkt, je ziet alleen maar natuur en die ene weg. Je kan ook zelden een weg afslaan want dat hebben ze gewoon niet. Er is een weg die naar bijna alles gaat.
dsc08399

dsc08404

Dit is echt supermooi om te zien en is gewoon langs de weg. Omdat er een aantal auto’s stonden zijn we ook heel even gestopt en je kon een heel stuk lopen.

 

dsc08428 dsc08434 dsc08448

We waren eigenlijk onderweg naar deze waterval. Ik weet even niet meer hoe die heet maar het zijn eigenlijk twee watervallen. Je kan echt heel ver ernaartoe lopen. Er is wel echt ontzettend veel nevel dus je wordt er zeiknat maar dat is het zeker waard om hem van dichterbij te bekijken.

dsc08462

dsc08534dsc08525

En toen zijn we doorgegaan naar de Geisers. Er is nog maar een geiser die ook nog echt om de paar minuten water spuwt. Het is echt heel indrukwekkend om te zien. Je ziet het een beetje aankomen want het water slokt ie echt een beetje op. De eerste keer stonden we alleen een beetje verkeerd en werden we helemaal nat haha.

dsc08563 dsc08567

Dit was het uitzicht vanaf de berg die dicht bij de geisers stond.

Dag 2

dsc08640 dsc08630 dsc08634

De tweede dag was echt een ontzettend lange dag voor ons en hebben we heel veel in de auto gezeten.

dsc08646 dsc08651

dsc08648
Toen kwamen we nog een waterval tegen. Hiervan weet ik nog wel hoe die heet haha. Het is echt een naam die niet uit te spreken is: Seljalandsfoss. Het is een waterval waar je achterlangs kan lopen.

dsc08703 dsc08709

De eerste sneeuw die we tegenkwamen in IJsland en weer een waterval haha. Die zijn er echt genoeg in IJsland maar het is allemaal echt supermooi!

dsc08740

Dit was in Vik en dat was vanaf ons huisje ruim 2 uur rijden. Maar dat was het zeker waard. Hier waren zwarte stranden zoals je op de foto achter mij wel een beetje kan zien. Het waaide echt ontzettend hard en het was daar bovenop wel heel erg koud.

dsc08808

dsc08826 dsc08841

img_5934

En na nog twee uur rijden waren we aangekomen bij de ijsrotsen. Het was helaas al bijna donker dus we hebben niet zoveel foto’s kunnen maken.

Dag 3

dsc08867 dsc08879 dsc08928

De derde dag zijn we naar de Blue Lagoon geweest. Het water is daar gemiddeld 38 graden en het zit vol met zouten en mineralen. Allemaal heel goed voor je huid maar wat minder voor je haar. Ik heb het uiteindelijk zes keer moeten wassen voordat het weer een beetje kambaar was en het er normaal uitzag haha.

Helaas hebben we verder die dag niet veel gedaan omdat het echt heel de dag super hard regende en waaide. We hebben ’s avonds een filmpje gekeken maar ik heb geen foto’s meer gemaakt.

Dag 4

dsc08988 dsc08997 dsc08999 dsc09008

De vierde en ook gelijk onze laatste dag in IJsland zijn we naar Reykjavik geweest. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland maar wel heel erg klein. Het ziet er allemaal heel erg gezellig uit maar je hoeft er niet naartoe te gaan om te gaan shoppen. We hebben daar een paar uurtjes gelopen en een paar gecoaches gezocht. Daarna zijn we weer terug naar het huisje gegaan en onze spullen gepakt.

We zijn vroeg gaan slapen want de volgende ochtend stond om 4 uur onze wekker alweer om richting Nederland te gaan. Ik heb enorm genoten van deze vakantie en ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo een kijkje te krijgen van IJsland.

 

Nog heel even een kleine update. Ik zal in de maand november niet gaan bloggen. De reden daarvan is dat ik het heel erg druk heb met school. De eerste twee weken van november moet alles in geleverd worden en ik moet daar nog heel erg veel aan doen. De andere weken hoop ik achter de schermen weer wat dingen te kunnen doen en vanaf december zullen er weer gewoon blogs van mij online komen. We laten jullie natuurlijk niet helemaal zitten dus Celine heeft binnenkort wat leuks :)

Zouden jullie naar IJsland op vakantie willen?

Liefs,
Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *