Cynthia, Reizen

Wat heb ik allemaal gedaan in Curacao

Ondertussen ben ik alweer een paar dagen terug van Curacao en heb ik heel veel leuke dingen gedaan. Omdat ik ook heb gevlogd leek het mij niet zo leuk om ook nog eens een foto verslag te maken maar ik wilde jullie natuurlijk wel heel graag laten weten wat ik allemaal heb gedaan. hier konden jullie een aantal weken geleden al lezen wat ik graag wilde zien en vandaag vertel ik wat ik daadwerkelijk allemaal heb gedaan.

 

Curacao

 

 

Willemstad

We zijn natuurlijk naar Willemstad geweest. We hadden al ruim een half uur door de stad gelopen tot we tot de conclusie kwamen dat we eigenlijk naast de pontjesbrug waren afgezet. Er was ons al verteld dat je het beste aan 1 kant van de brug kon blijven. Dat was het meest toeristische gedeelte en aan de andere kant was het de wat mindere kant van Willemstad. Willemstad is best wel klein maar het toeristische gedeelte is wel heel gezellig. We zijn een paar dagen later met de auto nog wel door het andere gedeelte gereden en ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Het zag er mooi uit maar ik ben wel blij dat we in de auto zaten en niet liepen want het ziet er veel meer vervallen en crimineler uit.

 

Stranden

We zijn echt naar ontzettend veel stranden geweest. Als eerste naar Porto Marie, een rustig en leuk strand. Je moet er alleen wel voor betalen en ook voor de ligbedjes. Je kan er veel verschillende soorten vissen zien tijdens het snorkelen maar heel bijzonder is het niet. Ook zijn we langs de grote knip gereden en dat was echt ontzettend mooi. Het was er echt heel erg druk en het waren bijna alleen maar locals dus we zijn niet het water in gegaan. Dat hebben we nog wel even gedaan bij de kleine knip en Playa grandi. Playa grandi is echt ontzettend mooi. Het strand is niet zo bijzonder maar in het water kan je met schildpadden zwemmen en die zijn echt al heel dicht bij de kant. Er zijn er ook echt heel erg veel. De schildpadden komen op het visafval af dat daar gedumpt wordt.

 

Curacao

Sea aquarium

Het sea aquarium zelf is niet zo bijzonder, het is heel erg klein en er zijn eigenlijk maar weinig dieren. Wat ik wel heel erg leuk vond is dat je de flamingo’s mocht voeren en zelfs de haaien. Dat vond ik zeker een ervaring om nooit te vergeten.

 

Flamingo’s

Op Curacao zijn wilde flamingo’s. We zijn daar nog even naartoe gereden en hebben nog een paar flamingo’s gezien. Helaas zijn er maar heel weinig. Elke keer dat we langsreden waren er ongeveer drie. Maar het is wel ontzettend tof om die gewoon in het wild tegen te komen.

 

Curacao

Klein Curacao

En als allerlaatste zijn we ook nog naar klein Curacao geweest. Dat is echt ontzettend mooi onbewoond eiland. Het is heel erg klein, vandaar ook de naam waarschijnlijk haha, maar het strand is echt prachtig. Het water is echt helderblauw en je kan de schildpadden zien zwemmen. Het is ook heel erg rustig op het eiland omdat er maar een paar boten per dag naartoe gaan. Als je een stukje van het strand loopt zie je een vuurtoren en aan de andere kant is er een ooit een boot op de kant geklapt en die staat er nog steeds. Heel bijzonder om te zien.

 

Ik hoop dat je zo wat ideeën op heb kunnen doen voor als je ook naar Curacao gaat. Vooral klein Curacao is echt prachtig, het kost wel wat maar dat is het zeker waard. Playa grandi is ook echt prachtig maar bij beide kan je met schildpadden zwemmen dus als je geen zin heb om veel te doen zou 1 van de twee goed genoeg zijn. Sea aquarium zou ik zelf niet zo snel nog een keer naartoe gaan. Alleen om de flamingo’s en de haaien te voeren maar daar is de entree nog redelijk duur voor.

 

Zouden jullie graag naar Curacao gaan of zijn jullie er al een keer geweest?

 

Liefs,

Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged ,

2 thoughts on “Wat heb ik allemaal gedaan in Curacao

  1. Oke, ik weet niet wie gezegd heeft dat je beter aan de ene kant kan blijven van Willemstad, maar beide kanten zijn veilig om te lopen. Punda kant is inderdaad toeristischer en meer te shoppen, maar otrobanda kent een winkelcentrumpje met de duurdere winkels en musea en als je cultuur wilt snuiven moet je door de bredestraat lopen. Het ligt enorm aan jezelf hoe veilig of onveilig je het maakt voor jezelf.

    Ik vind het altijd jammer dat men Curaçao schrijft als crimineel. Tuurlijk zijn er plekken waar je niet mort komen, maar dat zijn plekken waar zelfs de lokale bevolking niet komt, tenzij je er woont. Ik woon inmiddels 9 maanden op Curaçao en heb me geen enkel moment onveilig gevoeld. Eerder veiliger dan in Nederland.

    Natuurlijk hoop ik dat je wel enorm genoten hebt van dushi Korsou. Er zijn nog genoeg dingen die je noet gezien hebt ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *