Celine, Cynthia, DIY's

DIY: Achtergronden maken

Of je nu een kaart wilt maken of wilt handletteren: een leuke achtergrond kan je DIY helemaal af maken. Een achtergrond maken kan op heel veel verschillende manieren. Tegenwoordig komen er zoveel nieuwe technieken voorbij, waar wij beiden erg enthousiast van worden en we willen eigenlijk gewoon alles uitproberen. In dit artikel laten wij drie van onze favoriete technieken zien.

 

CwithC achtergrond

 

Stempelen (Cynthia)

 

Ik heb een hele simpele achtergrond gemaakt maar ik vind deze techniek wel heel erg leuk. Ik heb een stencil gebruikt wat ik op Ali Express en besteld en de inktkussens die ik heb gebruikt zijn van verschillende merken. Het leuke is namelijk dat het ontzettend goedkoop is om dit te maken. De stencils kan je in alle vormen en maten bestellen op Ali Express en ook de inktkussens zullen daar wel te vinden zijn, maar ook gewoon bij de Action of Hema.

 

achtergrond

Eigenlijk is er niet zoveel uit te leggen. Je legt namelijk het stencil op het blaadje en dept dat de inkt over het stencil, moeilijker is het niet. Ik heb er voor gekozen om een aantal verschillende kleuren te gebruiken in dezelfde tint. Je kan het geheel doen naar wens natuurlijk. Ik heb van buiten naar binnen gewerkt voor een leuk effect.

Op het witte gedeelte zou je een leuke tekst kunnen handletteren, maar aangezien ik dat nog niet zo goed kan heb ik het maar zo gelaten.

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik er verder niet zoveel over uit te leggen heb heb ik wel een paar tips voor jullie:

  • Heb je nieuwe inktkussens? Dan kan je gewoon zachtjes deppen over het stencil
  • Zijn je inktkussens uitgedroogd? Niet weggooien, met een beetje water kan je de kleur vaak weer een beetje terugkrijgen
  • Als er niet zoveel inkt vanaf komt kan je hem ook op het blaadje drukken en dan je hand bewegen. Dan komt er meer kleur vanaf
  • Zodra je klaar ben kan je je stencil heel makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje. Daar moet je niet te lang mee wachten want dan gaat het in het stencil zitten. Doe daar wel iets onder want anders zit heel de tafel eronder. Ik spreek uit ervaring.

 

Ecoline (Celine)

De eerste techniek die ik erg leuk vind is met ecoline.

ecoline achtergrond Eigenlijk is het vrij simpel. Je drupt wat ecoline op een wat dikker papier. Met de nieuwe pipetflesjes kan dat super makkelijk, maar ook met de ‘oude’ flesjes is het helemaal niet moeilijk. Hoe je druppelt kan je helemaal zelf bepalen. Je kan er voor kiezen om gewoon random te druppelen, maar je kan ook een bepaald patroon. Ook al heb je niet echt invloed op wat de ecoline hierna gaat doen, zo kan je er toch wel een beetje voor zorgen dat het de kleuren zitten waar jij wilt.

Na deze eerste stap spuit je er wat water op van een afstandje. De ecoline loopt dan vanzelf uit en zo krijg je een leuk effect.

Omdat de witte ecoline wat dikker loopt deze wat moeilijker uit. Omdat ik het effect ook nog niet erg leuk vond, heb ik er voor gekozen te deppen met een zakdoekje. Daardoor mengen de kleuren zich wat meer en krijg je weer een totaal ander effect.

cwithc achtergrond

En dan krijg je dus zoiets! Als de ecoline goed droog is kun je er daarna dus met een fineliner of brush pen overheen schrijven. Ik vind het een onwijs leuk resultaat geven.

Het lastige aan deze techniek is dat je weinig invloed hebt op wat de ecoline doet. Het kan dus zijn dat je het een paar keer moet doen tot je tevreden bent.

 

Coloured stains infusions (Celine)

Cynthia schreef er al eens een blog over: de coloured stains infusions. Ook hiermee kan je onwijs leuke achtergronden maken op heel veel verschillende manieren. Ik ben er eens mee gaan experimenteren en ik kwam achter deze onwijs leuke techniek,

achtergrond maken

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar kleuren van de potjes, een spuit met water en een stencil. Ook ik gebruikte hiervoor een stencil van Ali Express. Daar zijn er namelijk super veel te vinden!

Vervolgens zijn er maar 5 simpele stappen die je hoeft te volgen:

1. Je legt een stencil op een blaadje.
2. Je spuit er van een afstandje wat water op.
3. Je ‘tikt’ wat poeder over de lege vakken in het stencil. Let op dat je niet teveel gebruikt! Zelf heb ik in elke dop een gaatje geprikt, die ik afdek met washi tape wanneer ik de potjes niet gebruik. Dat maakt het super makkelijk om kleine hoeveelheden te gebruiken.
4. Als het poeder is uitgelopen kan je het stencil weghalen.
5. Laat het goed drogen voordat je er verder wat mee gaat doen.

En dat is ’t eigenlijk! Simpel toch?

 

 

Wij zijn heel benieuwd of jullie andere technieken kennen. Laat het vooral even weten in de reacties!

 

Liefs,

Cynthia en Celine

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *