Celine, Cynthia, DIY's

DIY: Mokken & glazen bewerken met nagellak

Wij zijn samen gaan zitten om een hele leuke DIY voor jullie te maken. We hebben er een enorme rotzooi van gemaakt maar over het eindresultaat zijn we goed te spreken. We hebben door middel van verschillende kleuren nagellak onze saaie glazen en mokken een beetje opgeleukt.

 

 

nagellak diy

 

Eigenlijk is het vrij simpel. Wat je nodig hebt:

– Een bakje met heet water. Hoe heter het water hoe beter, maar let op dat je je handen niet verbrandt! Het bakje moet niet te klein en te ondiep zijn, je moet er een glas/mok in kunnen zetten zodat het glas/de mok ongeveer op 1/3e onder water staat.
– Satéprikkers
– Mokken of glazen
– Nagellak. Het maakt op zich niet uit welke nagellak, maar wij merkten dat het met dikke nagellak iets minder goed ging. Dus het liefst lekker vloeibaar!

Als je van te voren alvast de kleurtjes uitkiest die je wilt gebruiken, kun je eigenlijk meteen beginnen.

 

nagellak diy nagellak diy

 

We hebben bij de mokken en de glazen twee verschillende manieren gebruikt. Maar stap 1 is hetzelfde: Je druppelt jouw uitgekozen kleurtjes in het hete water. Wij kozen bij de mokken voor maar 1 kleur, maar bij de glazen kozen wij voor twee verschillende kleurtjes blauw. Je kan eigenlijk zoveel kleurtjes doen als je wilt, dat is helemaal aan jezelf!

Probeer de nagellak niet op de bodem te druppelen. Dit kan gebeuren als je de nagellak te snel in het water laat vallen.Doe het dus voorzichtig! Zodra de nagellak in het water gaat, zet het vanzelf een beetje uit.

nagellak diy nagellak diy

Dan is het een kwestie van de mok / het glas zo snel mogelijk in het water te dompelen. Bij de mok hebben we gekozen voor een draai effect. Door de mok zachtjes door het water de laten draaien verspreid de nagellak zich wat meer over de mok en krijg je een heel leuk effect. Ook hiermee kan je weer alle kanten op: je kan de hele mok onder dompelen, een gedeelte, alleen de onderkant, precies wat jij wilt!

Bij het glas hebben we alleen de onderste helft onder gedompeld. We hebben het glas rechtop in het water gezet en vervolgens heel zachtjes een beetje rond gedraaid.

Als je dit gedaan hebt ga je met de satéprikker aan de slag. Hiermee ga je rondom de mok / het glas en haal je de overgebleven nagellak uit het water en haal je de restjes van je mok/glas.

 

nagellak diy nagellak diy

 

En tadaaa! Even laten drogen en je hebt super leuke mokken/glazen met een eigen vrolijke touch! …………

 

 

Wat vinden jullie van onze glazen/mokken? En heb je zelf zoiets al een keer geprobeerd? We zijn heel erg benieuwd

 

Liefs,

Celine & Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

 

Liefs,

Cynthia & Celine

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *