Cynthia, DIY's

DIY: Nagellak maken

Dat ik een nagellak fan ben weten de meeste van jullie denk ik wel. Maar nagellak kopen is natuurlijk iets heel anders dan nagellak zelf maken. Dat heb ik namelijk ook al een keer gedaan. Ik moet wel toegeven dat dat al weer een aantal jaar geleden is geweest maar het is wel heel erg leuk. Je kan je nagellak zo samenstellen dat het precies de lak is die je eigenlijk al een hele tijd zoek maar nooit kan vinden.

 

Nagellak maken

 

Eigenlijk is het maken van je eigen nagellak heel simpel. Je gebruikt daarvoor een blanke lak van welk merk je zelf wilt. Ik heb gekozen voor een lak van Hema. Wat je verder echt nog nodig heb ik pigment. Ik had toevallig nog een aantal oude losse oogschaduw poeder liggen maar je kan ook heel goed een normale oogschaduw gebruiken en daar een beetje van afschrapen. Als je het leuk vind zou je natuurlijk ook nog glitters kunnen toevoegen. Mijn glitters zijn van Essence en had ik laatst in de sale bak gevonden. Op Aliexpress vind je ook genoeg leuke glitters.

Aan de slag

 

Ik ga jullie stap voor stap proberen uit te leggen hoe je je eigen nagellak kan maken. Ik heb het alleen op een andere manier gedaan maar ik denk dat dit makkelijker is, daarom heb ik helaas geen foto’s van het ‘proces’.

 

Stap 1: Als allereerst ga je natuurlijk alles klaarzetten. Je nagellak, glitters, een stokje om mee te roeren en een klein bakje is ook erg handig.

Stap 2: Je doet je blanke lak in een bakje, het is ook mogelijk om in het potje te roeren maar ik denk dat het lastiger is.

Stap 3: Eigenlijk heel simpel, je gooit de hoeveelheid glitters en pigment toe tot dat je denkt dat het een mooie kleur is. Je kan tussendoor altijd even kijken of je de kleur al mooi vindt, of goed genoeg dekt.

Stap 4: Als je helemaal tevreden bent met je nieuwe nagellak komt eigenlijk het moeilijkste gedeelte, de nagellak weer terug in het potje krijgen. Als je bakje niet te groot is dan kan je het misschien gewoon terug gieten. Anders kan je misschien een kleine trechter gebruiken.

 

Nagellak maken

 

Tadaa, je eigen gemaakte nagellak. Ik heb twee verschillende lakken gemaakt en ben daar ongeveer 30 tot 40 minuten mee bezig geweest. Beide lakken bestaan uit twee kleuren pigmenten en losse glitters. Ik ben zelf meer tevreden over de blauwe lak. De roze dekt wat minder goed en kreeg ik helaas niet zo mooi gemengd.

Het kan zijn dat als je de nagellak een tijdje laat staan de glitters en het pigment naar beneden zakken. Geen probleem, gewoon je potje onderste boven houden en goed rollen met de nagellak. Ik raad je niet aan om te schudden want dat is slecht voor je nagellak.

 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn zelfgemaakte lakken vinden. Laat het vooral weten in de reacties

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *