Cynthia, DIY's

DIY: Je cadeau inpakken op een leuke manier

Elke tweede vrijdag van de maand komt er een leuke DIY online. Nu is dit niet echt een goed voorbeeld van een DIY maar wel een hele leuke manier om je cadeautjes net even wat op te leuken voordat je ze geeft. Ik heb drie keer hetzelfde boek ingepakt om aan jullie te laten zien hoe simpel en leuk het is om een cadeautje in te pakken.

 

Vlaggetjes

De allereerste manier kost misschien nog wel het meeste tijd van allemaal. Het ligt er maar net aan hoe extreem je het maakt.

Cadeau inpakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je hebt een lintje nodig om de vlaggetjes aan vast te maken en washi tape. Je zou het eventueel ook gewoon met papier kunnen doen maar dat moet je de vlaggetjes vastlijmen. Plak eerst alle washi tape op je lint. Dan kan je precies zien hoeveel vlaggen je krijg en welke volgorde het wordt. Ik heb gekozen om voor glitter te gaan om het lekker op te laten vallen. Als je het op dat bruinige inpak papier doet is het juist weer leuk om een patroontje te gebruiken maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Zodra ik alles heb opgeplakt ga ik pas knippen. Daarna plak ik met een plakbandje aan de achterkant het lint vast maar je zou ook een beetje lijm kunnen gebruiken.

Ik heb nu maar één lijn gemaakt maar je zou natuurlijk ook nog een tweede kunnen maken, of op de open plek de naam handletteren.

 

Confetti

Dit is eigenlijk wel een hele oude manier maar ik blijf het ontzettend leuk vinden. Je hebt hier ook heel weinig voor nodig behalve wat gekleurd papier en een perforator. Ik moet toegeven dat het op het witte inpak papier wat minder leuk is maar met een kleurtje geeft het al een heel ander effect.

Cadeau inpakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je moet het cadeautje eigenlijk gewoon twee keer inpakken. Tussen de twee lagen doe je het geperforeerde en tadaa, een vrolijk cadeau. Om het extra leuk te maken moet je op de achterkant ook wat confetti leggen dan ligt het gegarandeerd overal.

 

Spirografie

 

Cadeau inpakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ken je dat nog, spirografie? De naam zei mij in eerste instantie ook niet zo veel maar toen ik het zag wel, Ik deed dat vroeger heel erg veel. Het is ontzettend simpel maar het geeft een heel leuk effect. Pas hier wel op met het tekenen op je ingepakte cadeau. Als je pen een beetje doordrukt of je papier dun is dan zit het straks op je cadeau en dat zou zonde zijn. Ik heb eerst met die bloemen op het papier gezet en heb het daarna pas ingepakt om er zeker van te zijn dat het goed gaat. Je kan ervoor kiezen om elke keer dezelfde te gebruiken of juist iets heel anders. Als je het precies wilt doen aan zal ik het eerst even op een blaadje testen, dan weet je zeker of het goed gaat. Zoals je kan zien ben ik een paar keer uitgeschoten maar dat is helemaal niet storend je moet je daarom ook echt niet druk maken of het wel precies goed gaat.

Ik heb een setje gekocht op aliexpress voor nog geen euro. Het is niet alleen leuk om je cadeau mee op te vrolijker maar ook gewoon om weer mee te spelen.

 

Pakken jullie je cadeautjes wel eens op een andere manier in, of altijd lekker simpel?

Liefs,

Cynthia

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *