Celine, Cynthia, Films, series, boeken, Reviews

We went to the movies #2

Het is weer de eerste maandag van de maand en dat betekent dat het vandaag tijd is voor deel 2 van onze nieuwe rubriek ‘We went to the movies’. In de afgelopen maand hebben we allebei onze Pathé pas er weer uit gehaald.

 

We went to the movies

 

 

The hitman’s bodyguard

 

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt.

Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson). Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman).

De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt.

Bron: Pathe.nl

 

 

Cynthia

Het is eigenlijk heel erg maar ik weet niet eens meer waar deze film over ging dus ik heb even de trailer bekeken. Meestal betekent dat niet echt veel maar ik moet zeggen dat ik deze film toch wel leuk vond. Niet echt een super goede film maar toch zeker de moeite waard. De verhaallijn is niet helemaal nieuw volgens mij, want naar mijn idee heb ik zoiets al eens een keer gezien maar ik vind zulke actie films altijd wel leuk.

Cijfer: 7,0

 

Celine

Deze film heb ik eigenlijk al in augustus gezien, het verbaast me dat hij überhaupt nog draait! Maar omdat Cynthia hem de afgelopen maand heeft gezien review ik hem ook nog even. Ik denk dat Cynthia wel gelijk heeft dat het niet een heel origineel verhaal is, maar toch heb ik echt genoten van de film. Ik heb vooral erg gelachen door de droge humor die erin zit. De actie is misschien een beetje overdreven maar toch hou ik daar wel van. En ik vind het ook wel leuk dat het deels in Nederland is gefilmd (wel in de verkeerde stad als je het mij vraagt haha).

Cijfer: 7,5

 

Stronger

 

Stronger is het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013.

In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin (Tatiana Maslany) terug te winnen, wacht de 27-jarige Jeff haar op bij de finish van de Boston Marathon op het moment van de aanslag en verliest beide benen. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt, helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen.

Met de onvoorwaardelijke steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces. Een periode waarin familiebanden op de proef worden gesteld, de trots van een gemeenschap wordt bepaald en zijn innerlijke moed om met deze verwoestende tegenslag om te gaan overheerst.

Bron: Pathe.nl

 

 

Cynthia

Dit is echt een film die ik heel graag wilde zien. Volgens mij is het een PAC film en echt bijna alle PAC films vind ik geweldig en echt aanraders. Zo vond ik deze film ook echt een super film. Het is wel een beetje een drama film met een heel mooi verhaallijn. Het is ook een waargebeurd verhaal en dat zorgt er voor mij ook voor dat ik toch net even anders naar een film kijk. Volgens mij is het wel duidelijk dat ik deze film echt heel goed vond. Ik vond de acteurs ontzettend goed alleen ik vond Jeff op sommige momenten heel oud ogen. Volgens mij is hij in de film namelijk maar halverwege de 20 en zo zag hij er absoluut niet uit.

Cijfer: 7,9

 

 

Bella Donna’s

 

Bella Donna’s is een luchtige komedie waarin drie compleet verschillende jonge vrouwen controle over hun leven en hun gevoel proberen te krijgen, maar steeds uit onverwachte hoek worden overvallen door nieuwe inzichten en emoties.

Drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De drie vrouwen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij opdracht #3 op de lijst; het vinden van ware liefde…

Bron: Pathe.nl

 

 

Cynthia

Bella donna’s is een Nederlandse film die ik heel graag wilde zien net zoals Celine, deze film hebben we dus ook samen in de bios gezien. Ik vond het een grappige film en heb dan ook meerdere keren hardop gelachen.

Cijfer: 7,0

Celine

Het woord bucketlist was voor Cynthia en mij al genoeg reden om de film te willen zien. Dat is natuurlijk helemaal iets voor ons! En zoals Cynthia al zegt is het vooral een hele grappige film. En toch net wat anders dan de meeste Nederlandse films die vooral gefocust zijn op een liefdesrelatie.

Cijfer: 7,0

 

The Mountain Between Us

 

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven.

Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee.

Bron: Pathé.nl

 

 

Celine

Toen ik de trailer zag wist ik meteen dat ik deze film wilde zien. Zelfs mijn vriend was best benieuwd naar de film, die normaal helemaal niet van dit soort films houdt. Op de dag dat hij in de bioscoop kwam zijn we meteen gegaan. En het is echt een hele ontroerende film! Hoewel de kans klein is dat je zo’n ramp normaal gesproken zou overleven, vind ik het toch een hele realistische film. Dat komt ook zeker door het goede acteerwerk van de twee hoofdrolspelers. Mijn vriend heeft wel 10 keer gezegd dat hij het zo’n mooie film vond. Dat zegt heel wat haha! Zeker een aanrader dus!

Cijfer: 8,0

 

 

Is er een film die op dit moment draait die we moeten zien? Laat het ons weten!

Liefs, Cynthia en Celine

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *