Celine, Cynthia, Films, series, boeken

We went to the movies #5

Na de drukke decembermaand hebben we onze Pathé pas er in januari wel weer allebei uitgehaald. Want ook in het nieuwe jaar gaan we gewoon door met films kijken in de bioscoop. We zijn toevallig naar drie de zelfde films geweest en dan niet eens (op 1 na) met elkaar. Dus vandaag bij de meeste films twee meningen! Lees je mee?

 

We went to the movies

 

 

Pitch perfect 3

 

Beca en haar vriendinnen zingen weer de sterren van de hemel in dit aca-amazing vervolg.

In Pitch Perfect 3 proberen de Bellas na hun afstuderen het te maken in de echte wereld. Na de roes van het winnen van de World Championships gaan de Bellas elk hun eigen weg. Maar dan krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog één laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.

Bron: Pathe.nl

 

 

Celine:

Toen ik hoorde dat er een derde deel uit kwam kon ik echt niet wachten. Met hoge verwachtingen ging ik dan ook de bioscoopzaal in. Maar met zulke hoge verwachtingen is de kans groot dat de film tegenvalt en dat was ook wel een beetje zo. Deel 1 en 2 aren echte feel good films waar ik mij van het begin tot het eind heb vermaakt en die ik zo nog een paar keer zou kunnen kijken. Deel 3 gaf een beetje het gevoel alsof de makers niet zo goed wisten wat ze nog voor nieuws konden brengen in een derde deel, maar hem toch maar hebben gemaakt voor de fans. Om origineel te blijven hebben ze er actie aan toegevoegd, maar de actie is van een heel laag, slecht niveau. Dat had van mij echt niet gehoeven. Was de film dramatisch? Dat zeker niet. De optredens die er in voorkomen zijn nog steeds fantastisch, er zit nog steeds veel (droge) humor in en het hele ‘hechte vriendschap element’ is er zeker wel mooi in verwerkt. Stiekem moest ik aan het einde wel even mijn tranen bedwingen bij het slotlied. Maar over het algemeen doet de film echt heel erg af aan de andere twee delen. En dat is jammer!

Cijfer: 6,8

 

Cynthia:

Deel 1 & 2 vond ik echt heel erg leuk dus ook van deel 3 had ik veel verwacht. Helaas viel die een beetje tegen. De actie was echt heel slecht en ik vind het dan ook zeker geen film om actie in te verwerken. Als er meer muziek en zang in verwerkt had geweest had de film vele malen leuker geweest. Dat wil niet zeggen dat het een hele slechte film was want dat was het zeker niet. Ik heb zeker genoten maar ik vond het niet echt een aansluitend deel op 1 & 2.

 

Cijfer: 7,0

 

 

The Commuter

 

Michael Woolrich (Liam Neeson) is verzekeringverkoper en reist dagelijks per trein naar zijn werk. Als hij onderweg in contact komt met een mysterieuze vrouw, wordt hij door haar gedwongen de identiteit van een passagier te achterhalen.

Wanneer Michael zich realiseert dat hij gevangen zit in een crimineel complot, begint voor hem een race tegen de klok om het leven van zijn gezin en ook van zijn medepassagiers niet in gevaar te brengen.

 

Bron: Pathe.nl

 

 

Celine

Sowieso ben ik echt fan van de hoofdrolspeler Liam Neeson. Ik vind het echt een geweldige acteur en ook in deze film doet hij het weer fantastisch. De film zelf is misschien niet heel origineel, omdat het verhaal bijna identiek is aan bijvoorbeeld de film ‘Non-stop’, waar Liam Neeson ook de hoofdrol in speelt. Toch vind ik het geen slechte film. In tegendeel zelfs. Ik heb de hele film geboeid zitten kijken en hoewel ik genoeg kritiek heb gelezen over het slechte plot en de ongeloofwaardigheid van de film, vind ik dat eigenlijk allemaal wel meevallen. Dat een film die zich voor 95 % afspeelt in een trein mij überhaupt kan boeien vind ik al een compliment waard. Het verhaal was gewoon goed in elkaar gezet, misschien wat overdreven inderdaad, maar door het goede acteerwerk heb ik mij daar geen moment aan gestoord. Gewoon een (meer dan) prima film!

Dit is trouwens de eerste film die ik in 4DX heb gezien, maar daar ga ik nog niet teveel op in omdat ik daar misschien een aparte blog van wil gaan maken.

Cijfer: 8,0

 

Cynthia:

Ik had de trailer niet eens gezien en ook maar de eerste regel gelezen en ik wist al dat ik deze film wilde zien. Ik heb namelijk nog nooit een slecht film gezien van Liam Neeson. Helaas viel deze film toch een beetje tegen, ik vond hem namelijk heel erg afgeraffeld. Het duurt even voordat de film op gang komt en op het moment dat je moet ‘nadenken’ gaat het allemaal erg snel. Ik vond het zeker geen slechte film en geef hem ook een ruime voldoende.

 

Cijfer: 7,5

 

 

Maze Runner: The Death Cure

 

In de epische finale van de Maze Runner saga leidt Thomas (Dylan O’Brien) zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe.

Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.
Bron: Pathe.nl

 

 

Celine

Ik keek al uit naar het derde deel van Pitch Perfect, maar op het derde deel van de Maze Runner reeks kon ik al helemaal niet wachten. De verwachtingen waren hoger dan hoog en waar Pitch Perfect 3 een beetje tegenviel, was The Death Cure een hele goede afsluiter van de filmreeks. Ik had van te voren eigenlijk wel even deel twee moeten kijken denk ik, want in het begin moest ik er weer even in komen omdat het al zolang geleden was dat ik de films had gezien. Ik was bepaalde personages even kwijt en ook het einde van deel 2 wist ik mij niet meer te herinneren. Maar het duurde niet al te lang voor ik er weer in zat. Ik denk wel dat het soms iets te overdreven was, omdat 9 van de 10 keer de ‘bad guys’ gedood werden en de hoofdpersonages er steeds net op tijd wegkwamen. Maar dat is denk ik iets wat een beetje bij dit soort films hoort. Het verhaal was verder top, de actie was goed en je ziet echt dat de hoofdpersonages goed op elkaar ingespeeld zijn. Dat maakt het een hele leuke film om naar te kijken. Deel 2 en 3 hebben het eerste deel niet kunnen evenaren, maar dat is vaak zo bij dit soort reeksen. Uiteindelijk waren het alle drie wel goede films en raad ik ze zeker aan om eens te kijken!

Cijfer: 8,0

 

Cynthia:

Wat was dit een geweldige film. Vanaf het moment dat deze film uit zou komen wilde ik hem al heel erg graag zien. Ik heb deze film in 4D gezien wat ik ook echt een toevoeging aan de film vond. Tijdens de film had ik ook heel erg veel zin om deel 1 & 2 nog een keer te kijken dus dat geeft wel echt aan dat het een vervolg is op de andere delen. Toch moest ik flink nadenken wie wie ook alweer was en wat voor rol ze hadden. De verhaallijn was heel erg goed en vanaf de eerste minuut zat ik al gelijk in de film. Er zat genoeg actie in ,net zoals in de andere delen. Zeker een aanrader om te kijken maar dan zal ik wel de andere delen even van te voren gaan kijken.

 

Cijfer: 8,2

 

24 Hours to live

Travis Conrad (Ethan Hawke) is een eenzame huurmoordenaar in dienst van een geheim agentschap.

Wanneer hij tijdens een gevaarlijke opdracht sterft, slagen de dokters van het agentschap erin om hem kortstondig terug tot leven te wekken om zo cruciale informatie uit Travis te krijgen. Travis beseft dat hij slechts 24 uur te leven heeft en besluit om in die tijd de dood van zijn vrouw en kindje te wreken.

Maar dan kruist hij het pad van de Chinese superspionne die hem eerder doodde…

Bron: Pathe.nl

 

Cynthia:
Ook dit was een film die ik na de trailer graag wilde zien. Helaas viel die toch een beetje tegen. Ik vond de verhaallijn niet helemaal logisch en op sommige momenten zelfs onduidelijk. Het had misschien leuker geweest om van te voren een stuk te laten zien van wat er allemaal gebeurd was. Nu kwam dat tussendoor en wist je daarna pas wat de speler met de hoofdrolspeler te maken had. Ook vond ik het einde een snel afgemaakt. Ik denk namelijk dat je daar veel meer van had kunnen maken.

 

Cijfer: 5,8
Welke film zou jij graag in de bioscoop willen zien?

 

Liefs, Celine en Cynthia

 Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *