Celine, Cynthia, Films, series, boeken

We went to the movies #7

Hoe de films vorige maand een beetje tegenvielen, komen er op dit moment juist weer veel leuke films uit. We hebben dan ook beiden aardig wat films gezien dus we gaan dit stukje niet langer maken dan nodig, want we hebben maar liefst 5 films om te reviewen!

 

We went to the movies

 

Den of thieves

Big Nick (Gerard Butler) leidt een corrupte bende van politieagenten in Los Angeles, waar de Los Angeles Police Department nog meedogenlozer is dan de criminelen zelf.

Wanneer Nick hoort dat de legendarische dief Merrimen (Pablo Schreiber) van plan is zijn grootste overval ooit uit te voeren, benadert hij de zwakste schakel in Merrimen’s team en weet hem te overtuigen om politie-informant te worden. Merrimen, die telkens een stap voorblijft op Nick, voert een reeks gedurfde overvallen uit om zich zo voor te bereiden op de meest onwaarschijnlijke overval ooit: het overvallen van de Federal Reserve Bank.

Maar terwijl de explosieve plannen van de dieven zich verder ontwikkelen, vallen er steeds meer doden en blijkt er iemand aan het werk die Nick en Merrimen nooit hadden durven vermoeden.

Bron: Pathe.nl

 

Cynthia:

Ik had van te voren niet echt een verwachting van deze film. Alex wilde hem graag zien en ik had dus voor de zoveelste keer geen waarover de film zou gaan. Dat het een actiefilm zou zijn dat wist ik, en of er actie in zat. Bijna de hele film bestond daaruit. En met de nadruk op bijna want dat stukje waar geen actie in zat vond ik ook niet helemaal passen in de film. Dat ging over een soort ‘familie drama’ en dat had naar mijn mening helaas geen toegevoegde waarde aan de film. Ook hebben ze dat deel van de film niet afgerond en is dus een beetje een rondslingerende draad in de film. Verder vond ik de film echt heel er leuk met een enorme wending aan het eind plus een grote kans op een deel twee.

Cijfer: 8,0

 

Every Day

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles.

Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben.

Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen. Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam.

Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan.

Bron: Pathe.nl

 

Cynthia:

In dit artikel kon je al lezen dat ik deze film graag wilde zien en het is me gelukt om Celine mee te slepen. Ik had al verwacht dat het vooral een film voor tieners zou zijn en dat was het ook wel een beetje. Toch was het een leuke film, niet heel bijzonder maar hij keek lekker weg. De hoofdrol werd door veel verschillende personen gespeeld en toch was het één geheel. Ik vond dat alle spelers het ‘karakter’ goed speelde. Het einde was heel abrupt afgelopen. Ik had het leuker gevonden als ze nog een stukje hadden laten zien van een jaar later.

Al met al dus een lekker wegkijkende film maar niet heel bijzonder.

Cijfer: 6,8

 

Celine:

Ja, Cynthia heeft me inderdaad kunnen meeslepen want ook mij leek het een leuke film. Eigenlijk heb ik weinig toe te voegen op wat Cynthia zegt. Ik vind het knap hoe zoveel verschillende gezichten / personen, toch steeds het karakter naar voren haalde waardoor je wist dat het die persoon was. Het was eigenlijk geen moment verwarrend. Het einde vond ik ook wel een beetje jammer, omdat ik met de vraag bleef hangen hoe het verder is gegaan met ‘A’. Maar over het algemeen een prima film waarbij je niet echt hoeft na te denken en die lekker wegkijkt. (Ik kon net zo goed het stukje van Cynthia kopiëren haha).

Cijfer: 6,5

 

Game night

De hoofdrollen van Max en Annie worden vertolkt door Bateman en McAdams. Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max’s charismatische broer, Brooks (Chandler), een moord mysterie partijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped hoort dat bij het spel… toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt.

In de loop van één chaotische nacht, bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Iedere wending die het ‘spel’ neemt leidt tot een nieuwe onverwachtse richting waar ze zich uit moeten werken. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt of het leukste spel ooit, of … game over.

Bron: Pathe.nl

 

Cynthia:

Mijn zusje was al naar deze film geweest en vond hem erg leuk. Voor ons dus een extra reden om ook te gaan. In de trailer was al te zien dat het geen normale spelletjes avond zou zijn, dat zou ook wel erg saai zijn voor een film. Het is een grappige film met af en toe een beetje actie. In tegenstelling tot de andere films vond ik bij deze film de verhaallijn wel kloppend en af. Er waren dus geen ‘losse eindjes’.

Verder weet ik eigenlijk  niet zo goed wat ik over deze film moet vertellen behalve dat je hem echt moet gaan kijken als dat lukt. Het is een komische film met een beetje actie. Niet super bijzonder maar zeker wel het kijken waard.

Cijfer: 7,5

 

Mannen van Mars

 

Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden … of toch niet?

Waar Edwin nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan.

Hoe gaan de mannen hiermee om? Biertje pakken, niet te veel praten, schouderklopje en je kater wegdrinken met nog meer alcohol? Of gaat dat toch anders als je de 40 bent gepasseerd?

Bron: Pathe.nl

Celine:

Meestal gaan films of over een koppel of een vriendinnengroep. Ik vond het nu wel heel leuk dat het eens over een vriendengroep ging. Alle drie de acteurs vind ik erg leuk, al kende ik de acteur die Peter (Huub Smit) spelen nog niet. Ze spelen hun rol goed, maar het is op veel momenten ook wel erg overdreven. Ook was het verhaal niet erg sterk. Toch heb ik mij er niet echt aan gestoord en heb ik mij prima vermaakt. Vooral door de (soms erg) droge humor die er in voor komt. Wat ik ook leuk vond is dat er wat (voor mij) old-school liedjes in en dat vond ik ook wel erg leuk. Al met al een vermakelijke film.

Cijfer: 6,5

 

 

Bankier van het verzet

 

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er van af weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Bron: Pathe.nl

 

 

Cynthia:

Het is lang geleden dat ik een Nederlandse film heb gezien wat geen romantische komedie was. Het leek mij een hele goede film en het is waargebeurd wat bij mij ook altijd al een streepje voor heeft. Helaas bedacht ik mij tijdens deze film waarom ik niet zo graag naar Nederlandse films kijk. Ik vond het namelijk geen leuke film. En nu zal je denken maar Cynthia dit hoort toch ook geen ‘leuke’ film te zijn, het gaat over de oorlog en is waar gebeurd. Dat klopt maar erg interessant vond ik hem ook niet. Het zou een drama en actie moeten zijn maar die actie kan je sowieso wel weg halen want dat zat er op vijf minuten na helemaal niet in. Het eerste anderhalf uur vond ik het heel erg langdradig en kon ik met moeite mijn gedachte erbij houden. Het laatste half uur vond ik daarin tegen wel heel erg leuk. Er kwam wat meer tempo in en ook gebeurde er eindelijk wat met de verhaallijn. De film duurde ruim twee uur maar als ze er anderhalf uur van hadden gemaakt en alles dus wat sneller verliep dan denk ik dat deze film een stuk beter was. De acteurs waren namelijk erg goed en ook zag het er daadwerkelijk uit alsof het een jaar of 70 geleden was.

Één min puntje vond ik nog het bloed. Misschien ben ik de enige die weer op zulke dingen let maar dat vond ik heel erg onrealistisch en zag er gewoon niet mooi uit.

Cijfer: 5,5

 

 

 

Liefs,

Cynthia en Celine

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *