Celine, Cynthia, Films, series, boeken, Reviews

We went to the movies #8

Deze 8e editie van ‘We went to the movies’ is wat korter dan normaal. Althans, er zijn alsnog drie films gereviewed, maar alleen door Cynthia. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen is de maand april voor mij een niet zo leuke maand geweest en had ik dan ook echt geen behoefte om naar de bioscoop te gaan. Cynthia heeft hem er gelukkig wel uit gehaald en zo hebben jullie toch nog wat om te lezen!

 

We went to the movies

 

Death wish

Chirurg Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) heeft dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van geweld in zijn woonplaats Chicago.

Het wordt voor hem persoonlijk wanneer zijn vrouw (Elisabeth Shue) en dochter (Camila Morrone) slachtoffer worden van een overval. Wanneer zijn vrouw overlijdt aan de verwondingen en de politie niets voor hem kan betekenen, weet Kersey één ding zeker: de daders mogen niet ongestraft blijven.

Hij besluit het heft in eigen handen te nemen. Vanaf dat moment is geen enkele crimineel in Chicago meer veilig…

Bron: Pathe.nl

Cynthia:

Ik had de trailer hiervan al meerdere keren gezien en het leek mij echt een onwijs goede film. Het was ook zeker een hele goede film, tot op zeker hoogte. Dat lag absoluut niet aan de verhaallijn maar meer aan de trailer. Voor de mensen die de film al hebben gezien of gaan kijken. Het deel tot aan de ijscoman krijg je bijna compleet te zien in de trailer. Tuurlijk is het heel erg uitgebreid maar naar mijn idee was er verder niet echt iets dat echt toegevoegde waarde had. Mijn tip is dus om niet de trailer te bekijken want het is echt een ontzettend goede film.

Cijfer: 8,0

 

Tomb raider

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven.

Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen.

Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie. Alleen de reis naar het eiland toe is al een hachelijke onderneming.

Gewapend met slechts haar scherpe verstand, blind vertrouwen en doorzettingsvermogen, moet Lara tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar het grote onbekende. Als ze dit avontuur overleeft, zal ze naam maken als de tomb raider.

Bron: Pathe.nl

Cynthia:

Dit is eigenlijk een heel ander soort film dan dat ik had verwacht. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed waarom. De titel zegt namelijk genoeg, Thomb raider betekend namelijk grafrover. Dus best wel van een paar honderd jaar terug en over mythes allemaal. Iets waar ik zelf niet heel erg fan van ben. Waarom ik dan toch de film heb gezien? De trailer laat daar namelijk erg weinig van zien. Toch vond ik de film erg leuk. Het einde vond ik alleen wat minder maar dat lag voornamelijk aan mijn smaak qua films want de verhaallijn was verder gewoon heel goed.

Cijfer: 7,0

 

The hurricane heist

Een groep jonge hackers bedenkt een meesterlijk plan om 600 miljoen dollar te stelen van een financiële instelling, en deze heist valt precies samen met de grootste orkaan ooit geregistreerd in de VS.

De stad is al geëvacueerd en alleen meteoroloog Will (Tony Kebbel), zijn broer Toby (Ryan Kwanten) en bewaakster Casey (Maggie Grace) zijn nog over in de verlaten stad. Samen moeten ze niet alleen de orkaan zien te overleven, maar er ook voor zorgen dat de gehaaide dieven er niet met de roof van de eeuw vandoor gaan.

Bron: Pathe.nl

Cynthia:

Ik val wel heel erg in herhaling volgens mij maar ook deze film wilde ik heel erg graag zien. Dus tussen mijn drukke planning door zijn we toch nog een keer naar de bioscoop geweest.

Ik vond dit echt een ontzettende goede film en van begin tot het einde heeft deze film mijn volledige aandacht gehad. De film zat ook heel goed in elkaar. Zonder al te veel spoilers te geven, het ging over een storm en in bepaalde delen van die storm vond ik de effecten en het acteerwerk echt top.

Als deze film nog in de bios draait, er zit namelijk bijna twee weken tussen voordat dit artikel online komt, moet je zeker gaan. Helaas is hij wel alleen in 3D te zien wat ik zelf altijd heel jammer vind.

Cijfer: 8,5

 

 

Liefs,

 

Cynthia en Celine

 

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *