Cynthia, Films, series, boeken

Welke leuke films draaien er (bijna) in de bioscoop?

Elke eerste maandag van de maand komt er een ‘We went to the movies’ online. Het laatste deel kan je hier teruglezen. Nu leek het mij heel erg leuk om te laten zien welke films ik nog graag zou willen zien in de bioscoop. Om eerlijk te zijn zijn dat er niet heel erg veel maar ik heb wel een aantal films gevonden. Sommige draaien al in de bios en sommige komen binnenkort uit.

 

12 Strong

12 Strong speelt zich af op de onzekere dagen na de schokkende gebeurtenissen op 9/11.

Het team van de Amerikaanse Special Forces, geleid door hun nieuwe kapitein Mitch Nelson (Chris Hemsworth), is uitgekozen om als eerste van de Amerikaanse troepen naar Afghanistan af te reizen voor een extreem gevaarlijke missie. Daar moeten ze in de ruige bergen de Generaal van de Noordelijke Alliantie (Navid Negahban) overtuigen om hun krachten te bundelen om hun gemeenschappelijke tegenstander te verslaan: de Taliban en hun Al Qaeda-bondgenoten.

Naast het overwinnen van wederzijds wantrouwen en een enorme cultuurkloof, moet het team – gewend aan de modernste oorlogsvoering – de onderontwikkelde tactieken van de Afghaanse soldaten aannemen en gaan de Amerikanen te paard de strijd aan. Als nieuwe bondgenoten moeten ze het onderbezet en onderbewapend opnemen tegen een meedogenloze vijand die geen genade kent.

Bron: Pathe.nl
Eigenlijk kan ik niet zo goed uitleggen waarom ik deze film graag wil zien. Het is namelijk niet het verhaal wat mij heel erg aanspreekt. Toch vond ik de trailer veelbelovend en ik wil hem daarom ook graag zien. Het ziet er uit alsof het een oude film is maar eigenlijk speelt ie af net na 9/11. Ik ben dus heel erg benieuwd of dat wel echt duidelijk in de film is. Er komt naar mijn idee veel actie in voor waar mijn voorkeur ook zeker naar uit gaat dus ik ben heel erg benieuwd.

Patser

Patser vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa’s, het snelle geld en… respect.

Als het viertal de kans krijgt om een grote coke deal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten.

De brute Hassan Kamikaze (Ali B) kent geen grenzen om deze oorlog te winnen. Ook de maffioso Julmar (Werner Kolf) en zijn handlangers (Adje en Hef) zijn niet van plan deze oorlog te verliezen.

Bron: Pathe.nl
Ja want moet ik hier eigenlijk over zeggen. Ik denk niet dat het een hele spectaculaire film is maar als ik een gokje doe dan denk ik dat er af en toe ook wel een beetje komedie in zit. Als ik deze film niet zou zien dan zou ik dat geen enorme ramp vinden maar af en toe een Nederlandse film tussendoor vind ik vaak erg leuk.

The post

 

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.
Bron: Pathe.nl
Dit is of een film die heel erg goed is of hij is enorm saai denk ik. Als alles goed in elkaar zit denk ik namelijk dat dit een hele goede film kan zijn. Aan de acteurs zal het denk ik niet liggen want Meryl Streep vind ik een hele leuke actrice en ook Tom Hanks heeft al aardig wat films op zijn naam staan. Het is wel een film die een aantal jaar terug in de tijd gaat en daar moet ik altijd erg aan wennen. Nu nog even kijken wie er met mij mee wil want Alex wil hem volgens mij niet zien.

Mannen van mars

Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden … of toch niet?

Waar Edwin nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan.

Hoe gaan de mannen hiermee om? Biertje pakken, niet te veel praten, schouderklopje en je kater wegdrinken met nog meer alcohol? Of gaat dat toch anders als je de 40 bent gepasseerd?

Bron: Pathe.nl
Deze film is vanaf 8 maart te zien in de bioscoop.
Dit is echt een film waarbij je lekker onderuitgezakt kan zitten en niet na hoeft te denken. Net zoals de meeste Nederlandse film zal het geen hele bijzondere film zijn maar er spelen wel heel veel bekende mensen in mee.

Every day

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles.

Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben.

Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen. Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam.

Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan.

Bron: Pathe.nl
De film draait vanaf 22 februari in de bioscoop
Ondanks dat ik eigenlijk niet zo vaak meer zoet sappige films kijk lijkt deze me wel erg leuk. Het is namelijk iets heel anders dan de meeste romantische films en zoiets heb ik ook nog niet eerder gezien. Ik denk wel dat de film vooral gericht is op tieners. Toch wil ik hem wel heel graag zien en sleur ik Celine gewoon mee, ook al weet ze dat zelf nog niet.
Welke films willen jullie nog graag zien?
Liefs,
Cynthia
Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *