Cynthia, Getest

#Getest: Love 2 craft

Een aantal weken geleden stond er in de folder van de Action een love 2 craft. Het is een apparaat wat ik al een tijdje heel erg graag wilde maar de normale versie is echt belachelijk duur. Vandaag ga ik voor jullie de goedkope variant testen.

 

Wat is Love 2 craft?

Love 2 craft is de goedkopere versie van een Big shot, of de vele andere merken die er zijn. Je kan er hele leuke patroontjes mee uitdraaien en ook een figuur in je papier krijgen. Het klinkt nu allemaal nog een beetje vaag maar ik laat het jullie straks allemaal zien.

 

Love 2 craft

 

Als eerste even een vergelijken van de love 2 craft en een Big shot. De love 2 craft kosten bij de Action maar €29,95 en daarbij zaten ook nog twee stansen en twee embossing platen. De Big shot kost €129,95 en daarbij krijg je ook een setje stansen en volgens mij ook een embossing plaat. Dat scheelt dus al ruim €100 en dan heb je bijna hetzelfde. Beide hebben het formaat van A5 papier.

Stansen en embossing platen kan je er nog eventueel los bijkopen. Je kan ze bijna overal halen. Action heeft een aantal verschillende maar ook op Aliexpress is veel te vinden. Als je op zoek bent naar een bepaalt merk of iets bijzonders zou je ook kunnen kijken bij de Pipoos of een andere crea winkel maar dat scheelt enorm in prijs.

 

Hoe werkt het apparaat?

Het apparaat is echt heel erg simpel in gebruik en er zit ook nog een handleiding bij waarop alles heel erg duidelijk staat.

Love 2 craft

Je hebt verschillende platen bij het pakket gekregen en daar staat A, B of C op, alle drie hebben ze een andere dikte. Je hebt namelijk plaat B nodig om te embossen en plaat C om te stansen. Zoals je hierboven al kan lezen is dat allemaal heel duidelijk uitgelegd en daar heb ik ook niet zo veel aan toe te voegen. Ik denk dat ik jullie beter uit kan leggen wat het verschil is tussen stansen en embossing.

 

Het verschil tussen stansen en embossing

Je kan dus eigenlijk twee kanten op met het apparaat. Je kan ervoor kiezen om te embossen. Dat is het patroon in het papier drukken zoals je hieronder kan zien. Bij embossing heb je een plastic plaat waar je je blaadje tussen moet leggen. Als je hem er dan goed doorheen draait krijg je dat patroon in je papier. Heel erg leuk om bijvoorbeeld als achtergrond te gebruiken.

Love 2 craft

 

Stansen zorgt ervoor dat het patroon wat je hebt ook daadwerkelijk uit het papier wordt gesneden. Zo krijg je een heel mooi figuur wat je nooit zelf zou kunnen knippen of snijden. Een hartje bijvoorbeeld lijkt heel simpel om zo te maken en heel moeilijk is het niet maar met de love 2 craft is het hartje echt perfect en heeft het hele mooie randen.

Love 2 craft

 

Waarvoor kan je de love 2 craft gebruiken?

Allemaal leuk en aardig zo’n geweldig ding, maar waarvoor gebruik ik hem allemaal. Oké heel eerlijk, ik heb hem nog niet zo veel gebruikt. Maar ik kan jullie natuurlijk wel vertellen waarvoor ik hem wil gebruiken. Je kan er namelijk hele leuke kaarten mee maken. Het geeft net even dat beetje extra wat een kaart leuker kan maken. Je kan het natuurlijk voor veel meer dingen gebruiken. Zo wil ik het ook gaan gebruiken in combinatie met handletteren of een cadeautje net een klein beetje opleuken.

 

Mijn collectie

Ik heb zelf ook al wat bij elkaar verzameld en ook dat wil ik graag aan jullie laten zien. De meeste platen komen bij de action vandaan. Ik heb er ook al een aantal besteld op Aliexpress maar die zijn helaas nog niet binnen. Ook heb ik bij de Pipoos een embossing plaat gekocht en een stans van Marianne design. Dit zijn platen die ik nog niet eerder had gezien en ik vond ze wel heel erg leuk. Gelijk een goede reden om die ook even te testen natuurlijk.

Ook die platen werken perfect met de love 2 craft. Andere merken heb ik nog niet echt geprobeerd maar ik denk dat bijna alle platen van alle merken wel zullen werken zolang het maar niet groter is dan A5 formaat.

 

Love 2 craft

 

Ik ben echt helemaal fan! Het apparaat is nog vrij groot dus een plekje vinden is wel een beetje lastig. Ik ben blij dat ik eens een keer niet iets gelijk heb gekocht en dus geluk heb dat hij nu gewoon bij de Action te koop was. Misschien is die nog wel ergens te vinden en dan zal ik hem zeker meenemen als je het net zo’n leuk apparaat vind.

 

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *