Cynthia, Nail art & nagellak

Vijf keer simpele nail art met stippen

Het is alweer tijd voor een nieuw nail art artikel. Dit keer niet op mijn nagels maar op een nagellak wiel. Ik heb wel vijf verschillende nail art voor jullie gemaakt die simpel na te maken zijn met wat standaard dingen die iedereen in huis heeft.

 

Ik heb gekozen voor leuke lente en zomerse kleuren, gewoon omdat ik ontzettend veel zin heb ik het lekkere weer. Wil je deze nail art nou een keer in de winter maken kan je natuurlijk altijd voor donkere kleuren kiezen. Ik hoop dat jullie wat leuke combinaties voorbij zien komen.

 

Nail art stippen

Nail art 1

Als eerste de combinatie baby blauw en baby roze. De allereerste stap is om je nagels te lakken in de lichtste kleur van de twee die je hebt gekozen. Zodra het droog is ga je gewoon uit de losse hand ongeveer halverwege je nagel een schuine streep zetten en dus de bovenkant van je nagels lakken. Ik heb zelf een dottingtool gebruikt om stipjes te zetten maar je kan ook gewoon een saté prikker gebruiken.  Vanuit het midden ben ik stipjes gaan zetten. Dus tegen de rand heb ik drie stipjes gezet en dan in het midden daaronder heb ik weer stipjes gezet zodat ze niet precies onder elkaar staan maar juist schuin. Dat heb ik daarna ook aan de bovenkant met de andere kleur gedaan. Ik ben dus niet op dezelfde hoogte begonnen als de eerste stipjes maar precies ertussen.

 

Nail art 2

De tweede nail art is eigenlijk nog makkelijker. Daar gebruik je, naast een satéprikker, ook een schuursponsje voor. Ik heb hier gekozen voor een mintgroene kleur met wit. Voordat ik begin knip ik het schuursponsje in reepjes. Zodra ik alle voorbereidingen heb gedaan lak ik mijn nagels met de basiskleur, in mijn geval mint groen. Als dat goed droog is doe ik nagellak op het sponsje en dep dat op mijn nagels. Ik probeer aan het topje een goed dekkende laag te krijgen en hoe verder naar je nagelriemen hoe lichter de overloop wordt. Dan ga ik met een dottingtool of een satéprikker weer stipjes zetten met de basiskleur. De stippen worden steeds minder zichtbaar omdat ze verder overlopen in de groene kleur.

 

Nail art dots

 

Nail art 3

Dit is eigenlijk de meest simpele nail art volgens mij. Ik heb mijn nagels wit gelakt en ik heb met vier lente kleurtjes allemaal willekeurige stipjes gemaakt. Hier kan je eigenlijk niks fout aan doen. Ik heb geprobeerd om de ene keer wat meer nagellak te gebruiken waardoor de stippen iets groter worden en de andere keer heel weinig zodat de stippen wat kleiner worden. Het geeft een leuke effect als de stippen ook een klein beetje over elkaar lopen.

 

Nail art 4

Ook hier heb ik mijn nagels weer helemaal wit gelakt. Ik heb hier bewust voor een witte basislaag gekozen omdat ik hele felle kleuren heb gebruikt en de dekking van die kleuren zijn vaak wat minder. Door een witte basislaag te gebruiken knallen de kleuren er iets beter uit. Ik heb vijf verschillende felle kleuren gebruikt en toen ben ik linksonder begonnen. Ik heb de stippen schuin gezet zodat het een leuk effect geeft, een soort regenboog.

 

nail art stippen

 

Nail art 5

En dan de laatste nail art alweer. Ik heb hier gekozen voor een leuke zomerse kleur die ik zelf eigenlijk niet zo snel zelf zou dragen. Toch vind ik hem heel erg leuk zo in combinatie met de stippen. Ik heb mijn nagels geel gelakt en toen eerst een rij stippen gezet van onder naar boven. De tweede rij heb ik ‘tussen’ de andere stippen gezet en de derde rij weer zoals de eerste rij. Zo krijg je een speels effect maar niet zo rommelig als nail art 3.

 

Dit waren dus een aantal totaal verschillende nail art met alleen stippen. Het lijkt heel saai, alleen stippen, maar het kan heel erg divers zijn. Ik hoop dat ik jullie op een paar leuke ideeën heb gebracht of misschien ben je wel tot een leuke kleurencombinatie gekomen.

 

Liefs,

Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *