Celine, Cynthia, Persoonlijk

Pickwick vragen #3

Pickwick vragen

 

We vonden het wel weer eens tijd om een aantal pickwick vragen te beantwoorden. Dit hebben we zoals je aan de titel kan zien al eens eerder gedaan. Het vorige deel kan je hier teruglezen. We willen hier een maandelijkse serie van gaan maken. Elke maand beantwoorden we zes vragen.

Pickwick vragen

 

Ben je liever populair of ben je liever slim?

Celine: Populair zijn heb ik nooit belangrijk gevonden. Ik heb liever maar een paar echte vrienden waarvan ik zeker weet dat ze te vertrouwen zijn, dan weet ik veel hoeveel ‘vrienden’ die je eigenlijk amper écht kent. En het lijkt mij best wel fijn om veel dingen te weten. Het is niet dat ik dom ben, maar ik ben ook zeker niet de slimste haha. Zolang ik geen betweter wordt kies ik hoe dan ook voor slim zijn!

Cynthia: Ik zou liever slim willen zijn dan populair. Het lijkt mij echt ontzettend leuk om van veel verschillende dingen veel te weten. Zolang ik dat niet aan iedereen zijn neus ga hangen dan haha. Zelf zou ik het ook heel vervelend vinden als iemand mij heel te tijd verbeterd of alles wijs probeert te maken.

 

Met welk beroemd persoon zou jij voor een dag willen ruilen?

Celine: Dit vind ik echt een lastige. Eigenlijk zou ik met niemand willen ruilen. Ik hou er helemaal niet van om in de belangstelling te staan, dus dan moet je zeker niet voor een dag een beroemd persoon zijn. Laat mij lekker de onbekende Celine zijn uit het dorpje waar zowat niemand ooit van gehoord heeft haha.

Cynthia: Als het echt voor maar 1 dag is zou ik wel heel graag met iemand willen ruilen. Ik ben net zoals Celine ook niet iemand die graag in de belangstelling sta ,maar als ik daarna weer gewoon lekker mezelf ben zou ik toch graag willen weten hoe het voelt om zo bekend te zijn. Als ik dan moest kiezen zou ik voor Demi Lovato gaan. Ik weet eigenlijk niet precies waarom maar dat was de eerste die mij te binnen schoot. Ze heeft al zoveel meegemaakt maar toch komt ze er altijd weer bovenop.

 

Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren?

Celine: Ik moet er eigenlijk allebei niet aan denken haha. Ik probeer mij voor te stellen hoe het zou zijn als ik mijn eten rauw eet. Dat lijkt me echt heel smerig. En in sommige gevallen kan je ook best wel ziek worden. Maar aan de andere kant, als ik mijn groente en brood bijvoorbeeld moet gaan frituren word ik ook niet bepaald vrolijk. Maar als ik echt moet kiezen dan kies ik denk ik toch heel ongezond voor alles frituren. Puur omdat heel veel dingen echt lekker zijn wanneer je het frituurt. Ik heb laatst gefrituurde sushi op, ook dat was super lekker! Maar of mijn maag er erg vrolijk van word betwijfel ik. Of nou ja, ik weet wel zeker van niet.

Cynthia: Overduidelijk alles frituren, al lijkt me dat ook niet alles. Er zijn echt heel veel dingen die rauw absoluut niet lekker zijn volgens mij dat ik er beter voor kan kiezen om het dan te frituren. Dat is wel echt heel ongezond en ik denk dat ik binnen no time superdik ben maar dat moet dan maar. Ik denk dat er meer dingen wel te eten zijn als je het zou frituren dan je eigenlijk denkt.

 

Pickwick vragen

 

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Celine: Ik wist niet zo goed hoe ik het uit moest leggen, dus ik heb maar even een voorbeeld opgezocht. Van die huizen zoals op deze foto vind ik altijd super mooi. Dus als ik al het geld van de wereld had zou het waarschijnlijk zo’n huis willen. En dan het liefst met een zwembad in de tuin en als het even kan ook binnen. Van binnen zou ik het best wel strak indelen. De muren, de vloeren en de meubels zou ik het liefst  een beetje in grijs en wit tinten willen. En de accessoires dan in een lief kleurtje, zoals baby roze. Verder zou ik het ook super tof vinden om een mega keuken te hebben met een groot kookeiland. En een grote inloop kast / kamer voor mijn kleding.  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Lekker blijven dromen Celine ;).

Droomhuis

 

Cynthia: Dit vind ik echt een hele lastige vraag. Het huis wat Celine heeft uitgekozen vind ik ook wel heel erg mooi. Zulke huizen zie je veel in Amerika. Ik vind een veranda wel heel erg mooi. Dan zou ik verder geen voortuin willen. Wel zou ik graag een achtertuin willen en net zoals Celine een zwembad. Binnen zou ik het graag overzichtelijk willen houden, strakke meubels maar wel met een beetje kleur. Ik denk dat ik voor wit en grijs zou gaan als hoofdkleur. Classy maar toch niet saai. Natuurlijk wel met een beetje kleur als accessoires maar die kleur zou ik zo snel nog niet weten.

 

Wie vond jij de meest vervelende leraar op school?

Celine: Als ik kijk naar mijn middelbare school was dat met stipt op nummer 1 de Engels docente uit mijn examenperiode. Je kon het bijna nooit goed doen bij haar en ze zet je ook met alle liefde voor lul. Zo kreeg ik bijvoorbeeld de eerste les al te horen dat er niks van mij terecht zou komen, want mijn Engelse uitspraak was niet Brits genoeg. Thanks hé. Nu 4 jaar later heeft mijn broertje haar als mentrix en ze is nog niks veranderd. Zelfs haar uitspraken zijn nog hetzelfde. Zo zei ze bijvoorbeeld elke les als iemand het huiswerk niet volledig af had (of gewoon 1 antwoord niet had omdat diegene het niet wist): “Dan heb je je huiswerk dus niet gemaakt. Je bent ook zwanger of je bent het niet. Het kan niet half.’
Op de school waar Cynthia en ik samen hebben gezeten hoef ik daar ook niet lang over na te denken. Er waren niet zoveel vervelende leraren, maar aan het einde van het examenjaar moesten we een handvaardigheidsopdracht maken bij een docente die eigenlijk al met pensioen was maar die vrijwillig deze les kwam geven. Wat een vreselijk mens! Terwijl je je eigen ontwikkeling moest laten zien was de opdracht volgens haar nooit af, nooit goed genoeg. En ze bleef maar in discussie gaan…

Cynthia: Op het mbo zou ik voor dezelfde docent gaan als Celine. Ze was het nooit met je eens en het was nooit goed genoeg alleen maar omdat ze niet wilde dat je naar huis ging. Zeker bij zulke vakken vind ik dat je je eigen inbreng eraan toe moet voegen en niet wat een ander graag zou willen. Van de middelbare school zou het mijn teamleider van de eerste klas zijn. Hij gaf alle eerste klassen 1 keer per week gymles en die lessen waren echt verschrikkelijk. We deden nooit leuke dingen en alles moest maar snel, snel, snel. Ik ben heel blij dat we hem maar 1 keer per week hadden en het gelukkig niet langer dan 1 jaar kon zijn.

 

Zou je liever het verleden veranderen of de toekomst zien?

Celine: Ik denk dat alles gebeurt met een reden. Natuurlijk zijn er altijd minder leuke dingen gebeurt die ik graag anders had gezien. Maar ik denk dat als ik dat verander, het zomaar eens zou kunnen dat ik nu heel veel van de leuke dingen ook niet heb meegemaakt. Ook maken die vervelende dingen juist wie je bent. Dus ik kies voor de toekomst zien. Ik ben eigenlijk ook best wel benieuwd naar de toekomst. Wat ga ik allemaal nog meemaken? Wat doe ik over 20 jaar? Ik zou het best wel willen weten!

Cynthia: Het lijkt me echt heel erg leuk om nu al te kunnen zien wat er over een aantal jaar gebeurt, maar tegelijk maakt dat me ook een beetje bang. Dan zie je misschien wel dat er een aantal dierbaren niet meer zijn of dat je hele dagen thuis zit. Dat zou me echt depressief maken denk ik. En de leuke dingen die je ziet zijn dan geen verrassing meer voor als het echt gebeurd. Tegelijk denk ik aan het verleden veranderen. Ik denk heel vaak als ik dit had gedaan had ik misschien dat wel gehaald ,maar dan had ik die en die bijvoorbeeld nooit ontmoet. Er is altijd een maar en een als. Ik denk dus ook niet dat je veel aan het verleden zou moeten veranderen. Het is gebeurt en er is altijd weer iets positiefs uitgekomen. Als ik heel erg in een dip zou zitten zou ik misschien toch de toekomst wel willen zien. Misschien dat mij dat gelijk weer opvrolijkt dan.

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze vragen te lezen en ik ben heel benieuwd of jullie liever al jullie eten rauw eten of frituren. Laat het weten in de reactie’s :)

 

Liefs,

Celine & Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *