Celine, Cynthia, Persoonlijk

Pickwick vragen #5

Het is alweer april en dat betekend dat het ook weer tijd is voor een aantal pickwick vragen. We hebben weer zes leuke vragen gevonden die we voor jullie gaan beantwoorden.

Mocht je deel 4 van de pickwick vragen gemist hebben? Klik dan hier om hem terug te lezen.

Pickwick vragen #5

 

 

Pickwick vragen #5

Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?

 

Celine: Niet dat ik nu zo oud ben haha, maar tegen mijn veertien-/vijftienjarige zelf zou ik zeggen: accepteer jezelf zoals je bent, wees niet zo onzeker en maak je niet druk om meningen van mensen die toch niet belangrijk voor je zijn. Ik kon mij best druk maken om wat anderen over mij zouden denken en was ook best wel onzeker over mijzelf. Ik denk dat als ik dat wat meer los had gelaten ik ook iets meer had genoten van mijn middelbareschooltijd.

 

Cynthia: Volgens mij heb ik hier al eens antwoord op gegeven of ik ben toen zo van de vraag afgeweken haha. Ik heb serieus 10 minuten gezocht maar ik kan het nergens vinden dus ik zal het wel gedroomd hebben. Ik zal zeggen dat ik moet genieten van het leven en niet zo moet piekeren. Dat is iets waar ik nog steeds heel goed in ben maar gelukkig al een stuk minder. En natuurlijk ga je dromen achterna.

 

In welk land zou je het liefst willen wonen?

 

Celine: Hoewel ik er nog nooit ben geweest, zou ik denk ik voor Engeland kiezen. Ik denk dat ik mij daar het beste zou kunnen aanpassen en het is niet zo heel ver van Nederland, dus mijn familie en vrienden. Het lijkt mij sowieso echt een tof land en ik ben echt verliefd op het Brits-Engelse accent. Niet dat het mij ooit gaat lukken zo perfect Engels te praten, maar het lijkt me heerlijk om dat de hele dag om mij heen te horen haha.

 

Cynthia: Dit vind ik best wel een lastige vraag. Het lijkt mij heel erg vet om in Amerika te wonen. Alles is daar zo enorm groot. Maar het lijkt me ook leuk om lekker naar een warm land te gaan. Curaçao bijvoorbeeld, en een voordeel daar is dat ze bijna allemaal Nederlands praten.

 

Welk beroep zou je wel eens voor een week willen proberen?

 

Celine: Er zijn twee beroepen die ik wel eens zou willen proberen voor een week. Het lijkt me boeiend om mee te maken wat er allemaal bij komt kijken bij het zijn van een rechercheur. Hoe ga je te werk als je een zaak moet oplossen? Waar begin je? Voor een week lijkt me dat heel tof. Maar ik zou ook heel graag voor een week een professionele fotografe willen zijn. Ik ben gek op foto’s maken, maar ben hier nog niet echt goed in. Om met professionele spullen te mogen werken en mooie foto’s te kunnen maken lijkt me echt geweldig.

 

Cynthia: Ik heb al veel uiteenlopende dingen gedaan. Van achter de kassa zitten tot voor de klas staan en ik heb ook in de horeca gewerkt. Op dit moment doe ik echt compleet wat anders namelijk tandtechnicus. Je kan dus wel zeggen dat ik aardig wat verschillende dingen heb gedaan. De zorg lijkt mij niet zo leuk dus dan blijft de economie kant nog over en toerisme. Ik heb getwijfeld of ik een economie opleiding wilde gaan volgen en dan zou het denk ik accountant zijn dus dat zou ik wel graag een week willen proberen.

 

Pickwick vragen #5

 

Hoe ziet jouw perfecte date er uit?

 

Celine: Dit vind ik best een lastige vraag… Ik ben eigenlijk al snel tevreden. Zolang er maar lekker gepraat kan worden. Ergens een lekker hapje gaan eten vind ik dan bijvoorbeeld altijd top. Maar ook iets actiefs doen maakt een date erg leuk.  Ik vind een bioscoopje pakken ook leuk, maar niet echt als date. Omdat je bijna niet kan praten en ik vind dat altijd een beetje awkward ofzo haha.

 

Cynthia: Een perfecte eerste date is voor mij vooral gezellig. Het hoeft niet bijzonder te zijn maar gewoon wat drinken kan al gezellig zijn. Om ervoor te zorgen dat er niet een enorme stilte valt is het misschien wel leuk om te bowlen, poolen of iets in die richting. En de perfecte date tijdens een relatie is denk ik een daagje weg. Naar de dierentuin of een pretpark.

 

Welk dier zou je voor een dag willen zijn?

 

Celine:  Een tijger lijkt me wel heel tof, omdat ik het gewoon echt prachtige beesten vind. Maar om te moeten jagen en doden voor je eten lijkt me dan weer niks. Dus ik denk dat ik dan liever hel simpel voor een kat zou gaan. Lekker de hele dag lui zijn en lekker niks doen. Voor een dag lijkt me dat echt heerlijk!

 

Cynthia: Eigenlijk zou ik alle dieren wel een keer willen zijn. Zo groot lomp als een olifant tot een kleine mier, dan is alles opeens echt gigantisch groot. Als ik iets zou moeten kiezen wat wat dichterbij staat, zoals een huisdier dan zou ik voor een hond gaan. Lekker spelen en rondrennen.

 

Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?

 

Celine: In de gevangenis zit je niet zonder reden. Natuurlijk kan het zijn dat je iets kleins hebt gedaan, maar dan nog wil ik dat denk ik niet op mijn geweten hebben. Ook al weet je dat er (als het goed is) ooit een dag komt dat je weer uit de gevangenis komt, zal je leven niet meer hetzelfde zijn. Ik denk dat ik dan liever dakloos zou zijn. Ook al zal dat niet makkelijk zijn. Je kan dan wel proberen iets goeds van je leven te maken.

 

Cynthia: In een gevangenis krijg ik te eten en kan ik douchen. Dat is mijn eerste gedachte maar daar zit ook een enorm nadeel aan. Je zit daar niet voor niks en de rest zullen vast ook geen lieverdjes zijn. Toch zal ik daarvoor kiezen denk ik. Na een bepaalde tijd ben je weer vrij en kan je je leven weer oppakken en dat kan niet als je dakloos bent.

 

Dit waren de zes vragen alweer. We hopen dat jullie het leuk vonden en we zijn heel benieuwd of jullie liever in de gevangenis zitten of dakloos zijn. Laat het hieronder in de reacties weten.

 

Liefs,

Celine & Cynthia

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op FacebookInstagram en Youtube.

Bewaren

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *