Persoonlijk

Review: Click clock cube

Ik heb even getwijfeld of ik hier wel een heel artikel aan wilde wijden maar ik ga het toch doen. Want ik heb van de week de click clock cube binnen gekregen. Ik was al een tijdje op zoek naar een andere wekker en had er ook al een keer een besteld. Helaas was dat absoluut niet wat ik wilde dus die heb ik maar snel terug gestuurd. Wat ik wel zocht was een kleiner formaat, Duidelijke cijfers maar niet te fel. En een leuk design. Aardig wat eisen dus maar daar voldoet de click clock wel allemaal aan.

 

click clock cube

 

De click clock cube

Op het eerste gezicht lijkt de Gingko Cube Click Clock een gewone kubus. Totdat je hem aanraakt, in je handen klapt of met je vingers knipt. De tijd, datum en temperatuur worden afwisselend weergegeven op het display aan de voorzijde. Via de knopjes op de achterkant stel je het alarm in. Dit alarm gaat af door middel van een zoemer. Wanneer je de wekker niet gebruikt, gaat het display uit. Wil je ’s morgens langer in bed blijven liggen? Dan heeft deze wekker een snooze functie. Met een druk op de knop schakel je hem in. Vervolgens gaat de wekker 9 minuten later af. De wekker werkt zowel op netstroom als op 3 AAA batterijen.

Bron: Coolblue.nl

click clock cube

Zoals je hierboven al kan lezen, en zoals de naam zegt, is het een kubus wekker, en nog heel erg klein ook. De afmetingen zijn 6,8 bij 6,8 cm. Hij kan zelfs de temperatuur aangeven en ook de datum. Ook kan je hem instellen dat je alleen de tijd te zien krijg. Na een korte tijd springt hij uit en is het dus een normale kubus. Zodra je er een klein tikje op geef of in je handen klapt komt de tijd weer naar voren. Het is mogelijk om deze wekker te gebruiken op batterijen of op stroom. Je moet goed opletten wat je erbij krijgt. Bij coolblue zat er een USB kabel bij maar bij bol.com staat dat je er batterijen bij geleverd krijg.

Mijn mening over de click clock cube

En dan nu mijn mening over deze wekker. Het eerste wat ik dacht was ‘wow zit daar echt een wekker in’. De verpakking is namelijk net zo klein als de wekker zelf. Ik begon wel gelijk even te twijfelen of dit echt is wat ik graag wilde maar heb hem toen toch maar verder uitgepakt. In het doosje zit de wekker, een usb kabel en de handleiding. Alles wat je nodig heb dus. Ik dacht gelijk aan de slag te kunnen dus ik had hem aangezet. Op de achterkant zitten een paar knopjes dus dat zou goed moeten komen. Nou laat maar zitten hoor. Na vijf minuten prutsen had ik het al weer opgegeven en de handleiding is zo klein dat je er bijna een vergrootglas voor nodig heb. Elke keer als ik ergens op drukte kwam er weer wat anders te staan en ik kon het maar niet instellen, alles bleef knipperen.

 

click clock cube

Uiteindelijk heeft Alex mij geholpen en was het vrij snel ingesteld. Als je namelijk een beetje logisch nadenk en toch de kleine lettertjes even leest kom je er wel. Wat daarna nog wel lastig was is om te tijd stil staand te laten houden. Ik kreeg in het begin alleen maar een knipperend beeld van tijd naar datum en daarna naar temperatuur. Ik wilde graag een stilstaande tijd hebben en daar zijn we even mee bezig geweest maar ook dat is gelukt. Al met al is het dus een hele leuke compacte wekker die ook daadwerkelijk oplicht als je in de handen klapt of een tikje op geef.

De wekker zelf heb ik nog niet geprobeerd, en eigenlijk gebruik ik die ook nooit. Dus daar kan ik niet over oordelen. Toch zitten er wel een paar min puntjes aan de wekker.

  • Het instellen is vrij lastig
  • De tijd verdwijnt heel erg snel weer (na zo’n 20 seconde)
  • De prijs

Het laatste puntje had ik nog niet behandeld maar ik vond het vrij prijzig voor een wekker. Ik heb er namelijk 35,99 voor betaald. Een stuk boven het budget wat ik in gedachten had maar omdat dit er wel een was die verder aan mijn eisen voldeed heb ik hem toch gekocht.

Door op deze link te klikken ga je naar de click clock cube op coolblue.

 

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

1 thought on “Review: Click clock cube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *