Cynthia, Persoonlijk

Waarom mijn planningen altijd mislukken

Plannen, I hate it and I love it, en dat tegelijk zelfs. ik vind het echt ontzettend leuk om lijstjes te maken en dat doe ik dan ook bijna van alles. Ook maak ik ,bijna, elke week een weekplanning waar ik mijn to-do lijstje opschrijf. Daar zal ik binnenkort een keer een filmpje van maken. Helaas lukt het mij alleen heel vaak niet om dat volledige lijstje af te werken. Er zijn al heel erg veel artikelen te vinden op internet hoe je ervoor kan zorgen dat je planningen wel lukken maar vandaag vertel ik jullie juist waarom mijn planningen altijd mislukken.

 

Te veel willen doen

Ik wil altijd veel te veel doen op een dag. Vaak begint mijn lijstje aan het begin van de dag met maar drie dingen maar in de loop van de dag denk ik altijd, ‘oh ja dat moet ik ook nog doen.’ En aangezien ik full time werk kan ik dat alleen maar ’s avonds doen. Dus ook al zijn het maar kleine dingen, ik kan dat niet gelijk doen dan. Doordat mijn lijstjes altijd enorm lang zijn en ik altijd als eerste de ‘kleine klusjes’ doe lijkt het alsof ik heel veel heb gedaan, maar juist de ‘grotere’ dingen blijven dus staan.

 

Planning

Te weinig tijd

Zoals ik net al zei werk ik full time dus ik moet alles al in de avonduren doen. Op zich is dat geen probleem zou je zeggen. Nou wel dus als je zo ontzettend veel wil doen. Ik vind ook echt alles leuk dus ben vaak met 10 dingen tegelijk bezig waar ik helemaal niet mee bezig zou moeten zijn.

Ik heb niet alleen heel erg weinig tijd. Ik kan ook heel slecht inschatten. Overal op internet kan je lezen dat je de dingen goed moet plannen een een tijdschema maken. Nou ik denk dat ik dat drie keer heb gedaan maar als ik dat doe loopt het helemaal mis. Altijd als ik denk dat ik er maar een half uur mee bezig ben gebeurt er wel weer iets waardoor ik er anderhalf uur mee bezig ben. Dat schiet dus niet echt op als ik mijn lijstje wil afwerken.

 

Doorschuiven

Ik ben zo ontzettend goed in dingen doorschuiven. Daarom ben ik ook echt de slechtste planner ever, en eigenlijk ook een hele slechte blogger. Ik zit alweer last minute een aantal artikelen te maken voor als ik op vakantie ben. Als ik dan naar dat enorme lijstje kijk en zie dat ik al een aantal dingen heb gedaan dan ‘mag’ ik van mezelf even wat anders doen. Net zoals je dat vroeger deed met huiswerk maken haha. Daar blijf ik alleen vaak iets te lang in hangen waardoor ik daarna moe ben en gewoon naar bed wil. Met het gevolg dus dat mijn lijstje nog steeds niet leeg is. Dit soort dingen gebeurt dus echt heel erg vaak met dingen die ik moet opzoeken, bloggen en nog veel meer.

 

Alex

En als allerlaatste Alex, hij krijgt zelfs een speciaal kopje. Heel vaak ligt hij op bed gewoon tv te kijken of op z’n telefoon te spelen en als ik dan bezig ben, ben ik zo snel afgeleid dat ik er toch weer even naartoe ga. Vaak blijft dat alleen niet bij even en gaan we samen serie kijken of val ik zelfs in slaap op bed.

Ook gebeurt het heel vaak dat hij Homeland wil kijken en dan ga ik toch weer overstag en kijken we weer een aflevering, en daarna heb ik nou nooit zin om weer uit bed te gaan haha.

 

Dit waren wel een beetje mijn grootste redenen waarom mijn planningen altijd mislukken. Misschien heb je nu zelf ook eindelijk de reden gevonden waarom jou planningen altijd mislukken. Ik ben ook wel heel benieuwd of jullie je altijd aan je planning kan houden en zo niet wat gaat er dan mis?

 

Liefs,

Cynthia

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *