Cynthia, Reizen

Wat vonden wij van Malta?

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik samen met Alex en mijn moeder op Kreta. Maar daar ga ik het vandaag niet over hebben maar wel over een andere vakantie. Mijn aller eerste vakantie zonder ouders was naar Malta met Celine, dit was in 2014. Toevallig is mijn moeder bijna een jaar geleden ook naar Malta geweest en nu ben ik wel heel erg benieuwd wat ze er van vond. Ik heb mijn moeder een aantal vragen gesteld en daar heb ik zelf ook nog even kort op gereageerd.

 

Mdina Malta

 

Wat heb je allemaal gezien op Malta?

Dat is al meer dan een jaar geleden, eigenlijk zou ik niet meer precies weten wat we allemaal hebben gedaan. We zijn ook maar vier dagen geweest en veel in de bus gezeten vanwege de afstanden. We hebben door de hoofdstad Valletta gelopen en ook zijn we met de boot naar het eiland Gozo geweest.

Cynthia:

Celine en ik zijn er een stuk langer geweest, volgens mij acht dagen dus we hebben ook wat meer gezien. Zo hebben wij ook een dag door Valletta gelopen en hebben we de zonsondergang gezien in Mdina. We hebben een jeep tour gedaan en zijn ook nog met de boot langs de grotten gevaren. Ook zijn we langs de Blue Lagoon geweest wat heel erg mooi was.

 

Wat vond je het leukste?

Wat mij het meest is bijgebleven is de boottour naar Gozo. Het was een heel leuk eiland waar we veel hebben gezien.

Cynthia:

Om heel eerlijk te zijn zou ik dat niet weten. We hebben zo ontzettend veel gezien. De Blue Lagoon was echt prachtig alleen het was er wel heel erg druk. Ook was de Jeep tour ontzettend leuk en leerzaam, maar gewoon lekker aan het zwembad liggen was ook heerlijk.

 

En het minst leuke?

De ontzettend lange ritten in de bus. Ons hotel lag niet echt centraal geleden en we hebben alles met het openbaar vervoer gedaan. Ze kunnen alleen niet rijden op Malta dus dat zorgt voor niet echt prettige busritten.

Cynthia:

Haha, gelukkig hadden wij daar niet zoveel last van. Wij zaten daarentegen wel redelijk in de buurt bij het centrum en hebben maar een paar keer de bus genomen. Wel hebben we in ons hotel een bus tour geboekt maar dat is al heel anders dan het openbaar vervoer. Het minst leuke vond ik het strand. Daar zijn we dan ook maar één keer geweest want ook Celine vond dat niet echt een succes. Ik ben al niet zo’n fan van het strand maar op Malta hebben ze weinig zandstranden. Nadat we er twee uur hadden gelegen waren we er helemaal klaar mee en toen we weer in ons hotel waren kwamen we erachter dat we nog flink verbrand waren ook.

 

Blue Lagoon Malta

 

Hoe was het weer in oktober?

In oktober is er helaas maar weinig zon op Malta. We hebben één dag mooi weer gehad en twee volledige dagen bewolkt. Helaas hebben we zelfs één dag regen gehad dus aan het strand liggen zat er voor ons niet in.

Cynthia:

Ik kan niet zeggen hoe het weer in oktober was maar wel in juni. Toen was het echt prachtig. We hadden overal gelezen dat het de beste maand was om te gaan. Dan was het wel al lekker warm maar niet te warm zoals in de maanden juli en augustus. Het is maar goed ook dat we niet in augustus zijn geweest want ik vond het in juni al warm zat. Normaal gesproken verkleur ik niet zo snel maar in Malta was ik toch goed verkleurd.

 

Wat vond je van het verkeer en zou je zelf een auto huren?

Ik zou zelf nooit een auto huren. Het is verkeer is enorm asociaal. De bussen rijden al niet normaal maar de auto’s zijn nog een stukje erger.

Cynthia:

Dat was ook één van de eerste dingen die ik zei tegen Celine volgens mij toen we aankwamen. Ik zou helemaal gek worden in het verkeer. Iedereen probeert elkaar maar in te halen en dan weer opeens volop de rem. Het viel mij ook op dat er allemaal redelijk oude auto’s reden en veel schade aan de auto’s, maar dat verbaasd mij ook helemaal niet. Nog een leuk feitje, op Malta rijden ze aan de linkerkant van de weg.

 

malta valetta

 

Zou je er nog een keer naartoe willen?

Ja ik zou het zeker leuk vinden om nog een keer terug te gaan maar dan wel naar een hotel iets dichter bij het centrum zodat we niet zoveel met het openbaar vervoer moeten. En misschien is het dan ook wel leuk om te gaan wanneer de zon wat meer schijnt.

Cynthia:

Toen we in het vliegtuig terug naar huis zaten zeiden we gelijk tegen elkaar dat we hier zeker nog een keer naartoe gaan. Het hotel was op dat moment in verbouwing dus we willen ook graag terug naar hetzelfde hotel. Misschien niet over twee jaar al maar over een jaar of vijf dat zou ik dat zeker willen. Ik vond het echt een ontzettend leuke vakantie en een prachtig eiland.

 

Zijn jullie wel eens naar Malta geweest of zou je er graag een keer heen willen?

Liefs,

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *