Celine, Reviews

#Getest: Foto’s bewerken met VSCO X

Ik denk dat veel bloggers en Instagrammers de app wel zullen kennen: VSCO. Ook ik gebruik de app al een hele tijd om mijn foto’s te bewerken. De laatste tijd probeer ik wat meer aandacht te besteden aan Instagram en zo ook onze feed. Ik ben nog lang niet tevreden en moet nog heel veel oefenen, maar met de app VSCO kan ik wel heel veel kanten op en zo ben ik nu een beetje aan het puzzelen. Met de gratis versie van de app kun je wel redelijk veel, maar toch ben je best wel beperkt. Na lang twijfelen besloot ik ‘VSCO X’ aan te schaffen. Hiermee kan je dus alle opties van de app gebruiken. In dit artikel vertel ik jullie of ik blij ben met de aankoop!

VSCO app

 

VSCO

Als je de app hebt gedownload heb je verschillende pagina’s: je profiel, studio en twee pagina’s met foto’s van andere gebruikers. Je kunt je foto’s namelijk opslaan naar je eigen profiel en zo kunnen anderen je bewerkte foto’s bekijken. Ik denk alleen dat er maar weinig mensen zijn die deze optie gebruiken. Want uiteindelijk deel je je foto’s op Instagram.

De enige pagina die ik echt gebruikt is ‘studio’. Dit is de plek waar je je foto’s kan importeren en vervolgens kan bewerken.

VSCO VSCO

 

Door op het plusje boven in de hoek (of beneden wanneer je studio leeg is) te klikken kun je dus een foto uit je fotoalbum importeren, maar ook een foto maken via de app. Als je dan een foto aanklikt kun je de foto gaan bewerken door op icoontje met de schuifjes te klikken.

 

Hoe bewerk ik mijn foto’s?

De wijze waarop ik mijn foto’s bewerk hangt af waarvoor ik de foto ga gebruiken. Is het voor een blogartikel? Of is hij voor Instagram?

Als ik een foto moet bewerken voor een artikel heb ik een aantal handelingen die ik bijna altijd uitvoer. Aller eerst snij ik de foto bij als dat nodig is en zorg ik dat de horizon recht is door de foto een beetje te draaien. Vervolgens gooi ik er een filter overheen. Meestal kies ik voor de blogfoto’s A6 of A8, waarvan A6 geloof ik een gratis filter is.

    VSCO VSCO VSCO VSCO

 

Foto 1 is hoe de foto oorspronkelijk was na het bijsnijden. Voor deze foto koos ik filter A8 (foto 2). Na de filter pas ik meestal de temperatuur aan (foto 3). Deze foto was een beetje gelig door het licht, dus heb ik de foto wat koeler gemaakt door de temperatuur op -2 te zetten. Voor deze foto zijn dit de enige aanpassingen die ik heb gedaan. Meestal maak ik de schaduwen ook wat minder heftig en speel ik een beetje met het contrast. Maar deze foto was voor mij af. Dan kan je hem dus opslaan door bovenin op opslaan te drukken. Je kan dan kiezen hoe je de foto opslaat. Ik kies eigenlijk altijd voor werkelijke grootte.

Filters die ik ook wel eens gebruik voor het bewerken van mijn foto’s voor blogartikelen zijn A9, C8, HB2 en T2.

 

De foto’s voor Instagram bewerk ik niet heel anders.

 

 VSCO VSCO VSCO

 

Allereerst snijd ik de foto vierkant uit. Ik ben op dit moment een beetje aan het experimenteren met de feed van CwithC. Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan wil maken, maar als je nu onze feed bekijkt, zie je dat ik de aardetinten probeer te laten terugkomen. De foto’s die ik op Instagram wil zetten wil ik dan ook een beetje op dezelfde manier bewerken. Daarom gebruik ik steeds hetzelfde filter. Op dit moment is dat HB2.

Als je VSCO X hebt gekocht, kun je een bepaalde bewerking opslaan, zodat je diezelfde bewerkingen ook heel makkelijk op je volgende foto’s kan zetten zonder dat je alle instellingen weer moet zoeken. Dat doe je door op het icoontje met het pijltje in een rondje te klikken. Hiermee kan je overigens ook je bewerkingen verwijderen als je ergens niet helemaal tevreden over bent. Als je daar op klikt zie je onderin een balk. Door op de grote + te klikken sla je de huidige bewerking op. Nu wil ik voor deze foto juist de bewerking die ik al eerder had opgeslagen. Die staan naast de plus.  Bij mij staat er op dit moment maar ééntje, maar je kan er dus zoveel op slaan als je wilt. Door op die bewerking te klikken krijgt je foto dus meteen alle aanpassingen die je wilt.

In de meeste gevallen is de foto dan al meteen zoals ik hem hebben wil. Soms matcht de bewerking toch niet helemaal met de foto. Dan kun je gewoon weer op het icoontje met de schuifjes klikken en kan je de aanpassingen doen die je wilt waardoor hij wel wordt zoals je hem hebben wilt. Voor deze foto hoefde ik dat niet te doen.

Mocht je benieuwd zijn wat er op deze foto allemaal is aangepast, dan zal ik dat hier nog even op een rijtje zetten:
Filter: HB2 +12 /  Belichting: +1 / Schaduw: +2 / Verzadeging: +1 / Huidskleur: -2 / Vervagen: +2

 

Andere leuke filters voor Instagram

Ik vind het altijd ontzettend leuk om nieuwe filters en instellingen te ontdekken. Op dit moment heb ik een paar favorieten combi’s die ik graag met jullie deel!

 

VSCO filter
Origineel
VSCO filter
Filter: T1 +9 / Contrast: +4 / Verzadiging: -1 / Schaduw: +4
VSCO filter
Filter: A9 +7 / Contrast: +1 / Verzadiging: +1 / Schaduw: +3 / Temperatuur: -1 / Huidskleur: -3
VSCO filter
Filter: C1 +7 / Contrast: +1 / Verzadiging: -2 / Schaduw: +2 / Temperatuur: +1 / Tint: +2 / Vervagen: +1

 

 

 

 

VSCO filters
Filter: C8 +8 / Verzadiging: -2 / Temperatuur: +2 / Korrel: +3 / Vervagen: +2

 

 

VSCO Filters
Filter: A6 +8 / Verzadiging: +1 / Tint: +3 / Vervagen: +2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie

Nu vraag je je misschien af welke opties bij de gratis versie zitten en welke niet. Bij de gratis versie kun je prima je foto’s bewerken, maar heb je maar een stuk of 10/15 filters waar je uit kan kiezen. Zo nu en dan komen er wel weer filters bij die je gratis kunt downloaden. Maar de filters die bij het de betaalde versie horen, vind ik persoonlijk een stuk mooier. Dus wat dat betreft heb ik er zeker baat bij dat ik de premium versie heb gekocht. Ook vind ik het fijn dat je dus je bewerkingen kan opslaan waardoor je diezelfde bewerkingen kan uitvoeren op andere foto’s, zonder handmatig al die instellingen weer te moeten zoeken. Een stukje luiheid misschien haha, maar ik vind het fijn!

Voor €19,99 per jaar kan je gebruik maken van alle filters die er zijn. Dat vind ik voor een heel jaar echt wel het geld waard!

 

 

Welke app gebruik jij om je foto’s te bewerken? Zou jij de premium van VSCO aanschaffen?

 

Liefs, Celine

 

 

Op de hoogte blijven van CwithC? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Youtube.

 

In onze  rubriek #Getest testen we elke maand iets uit. Dit kan van alles zijn. Van een beauty product tot een leuke gadget tot een app of lifehack. Belangrijk is om erbij te zeggen dat alles in deze rubriek niet gesponsord is en we het puur uit eigen interesse of enthousiasme uittesten! Wanneer iets gesponsord is zal daar dus nooit #Getest voor staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *